Jirki Aşireti Lideri Adıyaman Teröristlerin Silahlı Saldırısına Uğradı - Son Dakika
Güncel

Jirki Aşireti Lideri Adıyaman Teröristlerin Silahlı Saldırısına Uğradı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden ikamet ettiği köyüne giden bölgenin önde gelen aşiret liderlerinden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, yol kesen teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.

11.04.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden ikamet ettiği köyüne giden bölgenin önde gelen aşiret liderlerinden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, yol kesen teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Adıyaman, bölgeye yakın Ayvalık Jandarma Karakol'una kaldırılarak askeri helikopterle Şırnak'a gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Beytüşşebap ilçesinden Ayvalık köyünde bulunan evine aracıyla seyir halinde olan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın aracına Hisarkapı mevkiinde yol kesen bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya Tahir Adıyaman'ın adamlarının karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada yaralanan Adıyaman, Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı'na kaldırılarak askeri helikopterle Şırnak'a gönderildi.

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

PKK'nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos eyleminden hemen sonra Mayıs 1985'te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 10 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK'ya karşı devletin yanında yer alan Jirki aşireti, sürekli olarak teröristler tarafından tehditler alıyordu.

Ertuşilerin bir kolu olan Jirkiler, Hakkari ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde söz sahibi olan ve 40 bine yakın oya hükmeden bir aşiret. Jirki isminin Hakkari ve Beytüşşebap yöresinde yaşayan Jiro isimli şahıstan geldiği kabul edilirken, aşiret Şemdinan, Gewdan, mamxuran, Şidan ve Şerefan kolları gibi Hertoşilerin Mendıkan boyuna bağlıdır. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jirki Aşireti Lideri Adıyaman Teröristlerin Silahlı Saldırısına Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement