Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman PKK'nın Silahlı Saldırısında Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman PKK'nın Silahlı Saldırısında Yaralandı

Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman PKK\'nın Silahlı Saldırısında Yaralandı

Beytüşşebap'taki köyüne giden aşiret liderlerinden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, yol kesen teröristlerin silahlı saldırısına uğradı, korucular da PKK'lılara ateş açınca çatışma çıktı.

11.04.2016 15:47  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bölgenin en önemli korucu başlarından olan ve Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda yaralandı.

YOL KESEN PKK'LILARIN SALDIRISINDA YARALANDI

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucu başlarından biri olan Tahir Adıyaman, bugün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lıların düzenlediği saldırıda yaralandı. Beytüşşebap'ın Ayvalık köyünde yaşayan Tahir Adıyaman, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken, bir grup terörist bölgede yol kesti. İddiaya göre PKK'lıların yol kestiğini gören Adıyaman ile beraberinde bulunanlar geri dönmek isterken, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da PKK'lılara ateş açtı.

ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Bir süre yaşanan çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaralanan Tahir Adıyaman, tedavi edilmek üzere Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

PKK'nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos Eyleminden hemen sonra Mayıs 1985'te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Aşiret reisi Tahir Adıyaman ve Jirki aşiretinin ileri gelenlerinden pek çoğunun adam öldürmek başta olmak üzere pek çok suçtan gıyabi tutuklamasının olması Jirkilere böyle bir öncelik sağlamıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 20 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK'ya karşı devletin yanında yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman PKK'nın Silahlı Saldırısında Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • amedli: beter olsun üzülmedim 46 22 Yanıtla
  • Zaza. 13: Akpnın korucusununda. Zaten amacı bu kürdü. Kürde kırdırmak. Yani deredeki taşıyla deredeki kuşu vurmak. Hele jirki tatar. Gibi. Aşiretler varken bu dahada. Kolay olur. Umarımki. Tüm silah alan korucular. Kendi kadeşlerinin yanında yeralırlar. Böylece. Akpnın. Kürde yapılan. Tuzağıda buzulur 26 28 Yanıtla
  • tsk : aşirret bunu n hesabını sorar ben burya yazdım hdp yandaşları o bolgede hapı yuttu 37 15 Yanıtla mahmut: BUNDAN SONRA O BÖLGEDEKİ PKKLILARIN ÇEKECEĞİ VAR 16 10
  • jirkili: Bu gene bi TC oyunu hep aynı filim bunu yapan devlet amaç kürtleri birbirine düşürmek ben bu aşiretten ve en büyük kulunu oluşturan ailedenim kahrolsun faşist devlet 19 29 Yanıtla Oyunbozan: Yolun kesildiği yeri iyi biliyorsun hain orda kimlerin olduğunu iyi biliyorsun bunu tahir ağa da biliyor jirkilerde biliyor kimin yaptığını rahat ol asıl bundan sonra gör sen devletten jirkilerden kork 6 3
  • kaan: elinize saglik jirki asireti .aman vermeyin itlere.allah devletimizi korusun.tanri seni korusun sayin cumhurbaskanim.padisahim cok yasa 23 23 Yanıtla ERTOŞİ: Jirki aşiret deyil kabile ertoşi aşiretinin 12 kolundan biri ertoşi aşireti başta Van hakkari şırnak ve ırakta yer alır jirki aşiretinin tamamı deyil başları ertoşilerin yüz karasıdır!! Ertoşi aşireti asla şerefinden onurundan vaz geçmemiştir 14 19 helam: Hepinizde ayni kuredersiniz 2 1
  • karsli: Kendini Paraya.Satan yalaka 15 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement