Jirki Aşiretinden PKK'ya Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Jirki Aşiretinden PKK'ya Sert Tepki

Jirki Aşiretinden PKK\'ya Sert Tepki

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırı düzenleyerek Jirki Aşireti lideri ve korucubaşı Tahir Adıyaman'ın yaralanmasına aşireti adına sert dille tepki gösterildi.

13.04.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırı düzenleyerek Jirki Aşireti lideri ve korucubaşı Tahir Adıyaman'ın yaralanmasına aşireti adına sert dille tepki gösterildi. Mutluca Köyü'ndeki Jirki aşiretinin önde gelen isimlerinden 'Cemil Ağa' adıyla bilinen Cemil Öter, aşirete bağlı 40 bin kişi adına konuştuğunu belirterek, "Aşiretimize, aşiret üyemiz ve liderlerimizden birine yönelik yapılan bu saldırı olayını suikast olarak görüyoruz. Ümit ediyoruz ki, bir daha tekrarlanmasın. Bizler devletten güçlü değiliz. Ama ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun bir daha tekrarlanmaması için söylüyorum. Bizler huzur, barış, sükunetten başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Beytüşşebap'a bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Mutluca Köyü'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Jirki Aşireti lideri Cemil Öter, Tahir Adıyaman'ın yaralanmasına sebep olan PKK saldırısının kabul edilemeyeceğini söyledi. Jirki aşireti lideri ve korucubaşı Tahir Adıyaman'a acil şifa dileyen Cemil Öter, şunları söyledi:

"Biz Jirki halkı, aşireti olarak, yaşanan saldırı ve acıdan sonra herkesi sükunete davet ediyorum. Terör örgütünün Tahir Adıyaman'a yönelik yaptığı saldırıyı lanetliyoruz. Bu olmaması gereken bir hareketti ve aşiret olarak lanetliyoruz. Sayın Adıyaman'a yapılan saldırı hepimize yapılmış bir hakarettir. Böyle bir saldırıyı beklemiyorduk. Çünkü öz geçmişimizi çok iyi bilen, gerek terör örgüt ve çevremizdeki halk, Jirkiler'i çok iyi biliyor. Terör örgütü geçmişte aşiret üyelerimize yönelik insanlık dışı hareketlerde bulundu. İnsanlarımızı direklere asarak, çivi çakarak öldürdüler. İnsanlarımızı odunların içine koyarak yaktılar. İnsanlarımızı çağırıp toplantı adına götürüp katlettiler. Liderlerimizi 'Toplantı adı' altında dağa götürüp iple boğdular ve insanlarımızı yaktılar. Buna rağmen bir 'Çözüm süreci', bir barış konusu oldu. Bu süreçten dolayı kin olan ve kan olan davalarını unutmaya çalıştık. Mağdur olan insanlarımızla, çocuklarıyla, kardeşleriyle görüşüp barış için sessiz kalınmasını sağlamaya çalışarak, hepsini unuttuk. 'Çözüm süreci' bozulduktan sonra da biz yine çözüme destek verdik. Barıştan yana durduk, kucaklaşmaya hazır olduğumuzu da dile getirdik. Kendileriyle kardeş olmayı kabul ettik. Ama malesef süreci bozan bizler değil, devlet değil, kendileri oldu. Buna rağmen çözümden yana tavrımızı koruduk, bu güne kadar kendilerine karşı yanlış bir davranış olmadı. Bunlar kalkıp da 3 gün önce bir aşiret lideri, bir aşiret mensubunun yolunu kesmesi, ya da kimlik kontrolü yapması, Tahir Adıyaman'a kimliğini sorması, gerçekten bizleri derin bir üzüntüye sokmuş ve şu an aşiret ayaklanmış durumdadır."

Konuşmasının kişisel olmadığını, Beytüşşebap yöresinde yaşayan yaklaşık 40 bin Jirki aşireti üyesi adına yaptığını belirten Öter, şöyle devam etti:

"Konuştuklarım, Beytüşşebap'ta yaşayan 40 bin aşiret üyesinin, aşiretimize bağlı 11 muhtarlığın düşüncesidir. Jirki; bölgede dağınık bir aşirettir. Türkiye'nin her yerine dağılmış aşiret üyelerimiz vardır. Tüm aşiret üyelerimiz bu olayı lanetliyor ve kınıyor. Jirkiler, hiç bir zaman kötülüğün öncüsü olmamıştır. Bardak taştıktan sonra karşılık vermiştir. Biz kötülükten, kan dökmekten, kardeş kavgasından yana değiliz. Eğer terör örgütü adına bu işi yapan Kürt değil. Dünya'da bir Kürt varsa, ikinci Kürt biziz. Kürt diye, Kürtlüğü kabul eden biziz. Biz Kürt düşmanı değiliz. Olumlu, ılımlı, kan dökmeyen Kürtlerdeniz. Kardeş kanı dökenlerden çok uzaktayız. Bu nedenle aşiretimize, aşiret üyemiz ve liderlerimizden birine yönelik yapılan bu saldırı olayını suikast olarak görüyoruz. Ümit ediyoruz ki bir daha tekrarlanmasın. Devletten güçlü değiliz. Ama ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun bir daha tekrarlanmaması için söylüyorum. Bizler huzur, barış, sükunetten başka bir şey istemiyoruz."

- Şşebapşırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jirki Aşiretinden PKK'ya Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement