Jöak Timleri İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Arıyor - Son Dakika
Güncel

Jöak Timleri İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Arıyor

Jöak Timleri İkizdere\'de Kayıp Yaşlı Adamı Arıyor

– RİZE'nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere deresinde odun toplarken kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri arama başlattı.

16.06.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– RİZE'nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere deresinde odun toplarken kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri arama  başlattı.

Olay 22 Mayıs tarihinde Ormanlı Köyü yakınlarında yaşandı. Odun toplamak için İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı. Bu sabah, Kalkandere İlçesi yol ayrımında toplanan 15 kişilik JÖAK timi de botla suya inerek, İkizdere Deresi'nde  yeniden arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği arama çalışması sırasında suya giren dalgıçlar derenin her iki yanında kayalık alanlarda arama gerçekleştirdi. Hala devam eden arama çalışmaları, dere suyunun bulanık ve su seviyesinin yüksek olması nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

HES BARAJ KAPAKLARI ANİDEN AÇILDI İDDİASI

Babası için sürdürülen arama çalışmalarını dere kenarından izleyen Yakup Yetimoğlu, İkizdere deresi üzerindeki hidroelektrik santralinin ikaz ve uyarı yapmadan aniden baraj kapaklarını açması sonucu babasının sulara kapıldığını öne sürerek olaydan şirketi sorumlu tuttu. Yetimoğlu şöyle dedi:

"HES barajında uyarı ve alarm sistemi yok. Babam derenin kenarına inmişti. HES'in su tutma kapaklarını bir anda açtılar. Babam, kulakları az duyduğu için suyun gelişini farketmedi, aniden gelen suya kapıldı. Babam gitti ama bu derede daha çok canlar gidecek. HES'i işletenler istedikleri gibi su bırakıyor, kesiyor. Bu uygulamanın faturası vatandaşlara çıkıyor. Devletin babamı bulmasını istiyorum."

- Kalkandererize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jöak Timleri İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu
    11:48 Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu

    Adıyaman'da jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada 213 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor
    11:47 Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor

    Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklara trafik bilinci aşılanıyor.

  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor
    11:44 Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. El sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanlarında eğitim alan kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Ayrıca, kursiyerlerin çocukları da merkezdeki oyun alanında el becerileri kazanıyor.


Advertisement