Diyarbakır Emin Ellerde! JÖH, PÖH, GKK Bölgede Kuş Uçurtmuyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emin Ellerde! JÖH, PÖH, GKK Bölgede Kuş Uçurtmuyor

Diyarbakır'da Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Geçici Köy Korucuları'ndan oluşan 8 bin kişilik güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla başlatılan operasyonda bölgede kuş uçurtulmuyor.

25.06.2016 12:13  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın 3 ilçesine bağlı 39 köy kırsalında 23 Haziran 2016 tarihinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Geçici Köy Korucuları'ndan (GKK) oluşan 8 bin kişilik güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri arasında bulunan 31 kontrol noktasında görev yapan güvenlik kuvvetleri bölgede kuş uçurtmuyor. Oluşturulan kontrol noktalarında görev yapan güvenlik kuvvetleri şüphelendikleri araç ve insanları didik didik arıyor. Operasyon bölgesine girip çıkanların detaylı arandığı uygulamalarda 3 kişi tutuklandı.

13 BİN KİŞİ SORGULANDI

Edinilen bilgiye göre, 31 noktada yapılan kontrollerde 13 bin 694 şahsın sorgulaması yapıldı. 5 bin 501 araç araması ve sorgulaması yapıldı. Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 52 fişek ve 1 tabanca ele geçirildi. Uygulamalarda 49 aranan şahıs yakalanırken, bunlardan 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUŞ UÇURTULMUYOR

Lice ilçesi Abalı köyünde 74 şahıs 'Terör örgütüne yardım ve yataklık ile örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla yakalanırken sorgularının devam ettiği belirtildi. 24 saat esasına göre uygulama noktalarında görev yapan güvenlik kuvvetleri adeta bölgede kuş uçurtmuyor.

KENEVİR TARLALARI İMHA EDİLİYOR

Oluşturulan noktalarda operasyon bölgelerine giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulurken, operasyona katılan güvenlik kuvvetleri de iç kısımlarda terör örgütüne ait sığınak, mühimmat depoları ile kenevir tarlalarını imha ediyor.

AMAÇ BÖLGEYİ TERÖRDEN TEMİZLEMEK

Son yılların en büyük operasyonu olarak değerlendirilen 'Bayrak-14 Şehit Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' ile Diyarbakır, Bingöl ve Muş sınırlarında yer alan kırsal alandaki ve içinde üst düzey teröristlerin de bulunduğu terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek bölgenin tamamen terörden temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Yapılan operasyon ve uygulamalarda Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla yakalanan malzemelere el konulduğu ve yakalanan şahıslarla ilgili ise adli işlemleri devam ettiği bildirildi.

Diyarbakır Emin Ellerde! JÖH, PÖH, GKK Bölgede Kuş Uçurtmuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emin Ellerde! JÖH, PÖH, GKK Bölgede Kuş Uçurtmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Mirza: O emin eller kirilsin 59 6 Yanıtla
  • TÜRK: BİJİ MİJİ KİM AĞLATTI SİJİİİİ? DAHA BU EYİ GÜNLERİNİZ HAYİNOĞLU HAYİNLERRRRRRRRRR 36 12 Yanıtla
  • İstanbul: Kim bebek katili katil pkk ya destek veriyorsa Allah ım bin belasını versin 37 1 Yanıtla
  • Putin: Tırt 12 15 Yanıtla
  • Ahum: Allah sizlerin yar ve yardımcısı olsun aaaaaamin 22 4 Yanıtla
  • Chp: Sizin ırkçılar var oldukça terör bitmeyecek 12 11 Yanıtla
  • TÜRK: SİZ SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ DEYİPDE ELİNDEN SİLAHI HİÇ DÜŞÜRMEYEN HDPKK,YPG,YPS,ABS,DSG,ESP GİBİ OLUŞUMLARA KULAK ASMAYIN. SİLAH HERŞEYİ KÖKÜNDEN TEMİZLER. HELAL JÖH, HELAL PÖH. HELAL GKK. 12 9 Yanıtla
  • mülayim: birileri tükürük mü diyordu ne 14 6 Yanıtla
  • Zap: Peh peh peh 12 7 Yanıtla
  • .: NE KADAR KAÇAK ELEKTRİK KULLANAN VAR SADDAMIN TÜRKİYEYE SÜRDÜĞÜ GİBİ TÜRKİYEDEN IRAKA SÜRÜN .... 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement