John Bass: Hoşgörü ve Barışın Nefret ve Şiddete Galip Gelmesini Sağlamalıyız - Son Dakika
Güncel

John Bass: Hoşgörü ve Barışın Nefret ve Şiddete Galip Gelmesini Sağlamalıyız

John Bass: Hoşgörü ve Barışın Nefret ve Şiddete Galip Gelmesini Sağlamalıyız

Haber: Öykü ALTUNTAŞ - Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHAABD Büyükelçisi John Bass, kendi ülkesi ve Türkiye'de meydana gelen terörist saldırılar nedeniyle "acı kayıplar" yaşandığını vurgulayarak, "Hep beraber ve ayrı ayrı olarak hoşgörü ve barışın nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız" çağrısında bulundu.

20.07.2016 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Öykü ALTUNTAŞ - Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

ABD Büyükelçisi John Bass, kendi ülkesi ve Türkiye'de meydana gelen terörist saldırılar nedeniyle "acı kayıplar" yaşandığını vurgulayarak, "Hep beraber ve ayrı ayrı olarak hoşgörü ve barışın nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız" çağrısında bulundu.

ABD'nin İstanbul Başknosolosluğu'nda gerçekleşen 240. Bağımsızlık Günü'ne İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ermeni Patrikvekili Aram Ateşyan ve Hahambaşı İsak Haleva, Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsignor Yusuf Sağ da katıldı.

Deniz piyadelerinin sancak töreninin ardından, Türkiye ve ABD milli marşları, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter'ın eşi Ramazan Çaysever tarafından okundu.

Resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Bass, sözlerine "Bağımsızlığımızın 240. Yıldönümünü kutlarken bize katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizlerle geçen yılki resepsiyonda bir araya gelmemden bu yana acı dolu bir yıl geçirdik" diye başladı.

Bass, "Bu akşam, zor bir dönemde gerçekleşen vakar ve ciddiyet dolu bir akşam. Her ülkenin toplumu da teröristlerin elinde tekrar tekrar acı ve kayıp yaşamıştır" dedi ve Türkiye'nin yüzlerce kişinin öldüğü darbe girişiminin "şok ve travmasını" yaşadığını belirtti.

"Ne kadar acı olsa da ülkelerimizde yaşanan saldırılar yalnızca demokrasilerimizi koruma kararlılığımızı güçlendirdi. Hep beraber ve ayrı ayrı olarak hoşgörü ve barışın nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız" diye konuşan Bass, demokratik toplumların temelini oluşturan temel insan haklarının korunması yönündeki çağrısını yineledi.

ABD Büyükelçisi, "Bize zarar verenlerin karşısında intikam değil adalet aramalıyız" dedi ve Mevlana'nın "Sesini değil, sözünü yükselt. Yağmurdur çiçekleri büyüten, gök gürültüsü değil" sözünü hatırlattı.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter da, 'Dünyamızda ve en son geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'de şaşkınlık ve üzüntü verici olayların meydana geldiği bir dönemde bir araya gelmiş bulunmaktayız' Ülkelerimiz, demokrasilerimiz, insanlarımız ve ortaklarımızın bu kahredici deneyimleri daha da güçlenerek atlatması dileğiyle" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel John Bass: Hoşgörü ve Barışın Nefret ve Şiddete Galip Gelmesini Sağlamalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Advertisement