Jokey Ömer Kaya Beyin Kanaması Geçirdi, Durumu Ciddi - Son Dakika
Spor

Jokey Ömer Kaya Beyin Kanaması Geçirdi, Durumu Ciddi

Ankara'da koşulan yarışta atından düşen Ömer Kaya, beyin kanaması geçirdi ve kaburgaları kırıldı. Durumu ciddi olan Ömer Kaya'nın abisi, "Herkesten dua bekliyoruz." dedi.

08.10.2016 13:26  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarış severler hipodromlarda fırtına gibi esen ünlü jokey Ömer Kaya'nın yaşadığı talihsiz kaza ile sarsıldı. Önceki gün meydana gelen olayda Ömer Kaya, Ankara 75. Yıl Hipodrumu'nda koşarken yere yığılan Beybaran isimli atının altında kaldı. Beyin kanaması geçiren ve kaburgaları kırılan Kaya, Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 30 yaşındaki jokeyin durumunun ciddi olduğunu söyleyen doktorlar, uyutmaktan başka çare bulamadı.

DURUMU CİDDİ

Ünlü jokeyin kendisi gibi jokeylik yapan ağabeyi Selim Kaya, yaşadıklarına inanmakta zorlandıklarını açıkladı. Hayati tehlikesi nedeniyle kardeşine hiçbir cerrahi işlem yapılamadığını söyleyen Kaya, umutlarının sürdüğünü anlattı. Selim Kaya, "İnşallah kardeşim iyileşecek. Tanıyan tanımayan herkesten dua bekliyoruz." dedi.

UMUTLU BEKLEYİŞ

Türkücü İbrahim Tatlıses'in doktoru Prof. Dr. İlhan Elmacı ile görüşüp, beyin filmlerini kendisine göstereceklerini belirten Selim Kaya, "Prof. Dr. Elmacı'nın görüşünü aldıktan sonra ona göre hareket edeceğiz. Bir yerde umudumuzu Prof. Dr. Elmacı'ya bağladık. Kendisi İbrahim Tatlıses'i ayağa kaldırdı. Kardeşimi de kaldıracaktır." diye konuştu.

"ÖMER İÇİN DUA EDİN"

Bugüne kadar katıldığı 12 bin 891 yarışta bin 571 birincilik elde eden Ömer Kaya, 2007 yılında henüz 21 yaşındayken 'Inspector' isimli safkanla Gazi Koşusu'nu kazanmıştı. Şanlıurfalı atçı bir aileden gelen Ömer Kaya şampiyon jokey Selim Kaya'nın da kardeşi. Kaya Ailesi'nin bireyleri ve sevenleri sosyal medya hesaplarından "Ömer için dua edin" mesajları yayınladı. Selim Kaya da, "Kardeşim inşallah iyileşip ayağa kalkacak." dedi.

Son Dakika Spor Jokey Ömer Kaya Beyin Kanaması Geçirdi, Durumu Ciddi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement