Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Bu Sezon Son Kez Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Bu Sezon Son Kez Sahnelendi

Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Bu Sezon Son Kez Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk bale eseri "Judith" ve ilk Türk bale süiti "Çeşmebaşı"nı birleştirerek bu sezon son kez sahneledi.

19.04.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "Judith" ve "Çeşmebaşı" balelerini bu sezon son kez sahneledi.

ANTDOB sanatçıları, prömiyerini 8 Nisan'da yaptıkları "Judith" ve "Çeşmebaşı" balelerini Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle son kez buluşturdu.

Müziği Çetin Işıközlü'ye ait, librettosunu Medeia Magalashvili'nin yaptığı ve ilk koreografisini Alfred Rodrigues'in üstlendiği tek perdelik "Judith" balesi, Nugzar ve Medeia Magalashvili tarafından sahneye konuldu.

Alfred Rodrigues, Frenc Suba ve Rene Pegliasco gibi tanınmış koreograflar tarafından sahneye konan eser, James Urbain'in de arasında bulunduğu dansçılar tarafından icra edilerek dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk bale eseri olma niteliğini taşıyor.

Uğur Seyrek tarafından yenilenerek sahneye konulan "Çeşmebaşı" balesi ise Ferit Tüzün'ün en bilinen yapıtı olan ve ilk koreografisi Dame Ninette de Valois tarafından yapılan ilk Türk bale süiti özelliğine sahip.

İki balenin orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken, dekor tasarım Gürcan Kubilay, kostüm tasarım Sevtaç Demirer, ışık tasarım da Mustafa Eski imzasını taşıdı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Judith' ve 'Çeşmebaşı' Baleleri Bu Sezon Son Kez Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement