Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Sahnelendi

Judith" ve "Çeşmebaşı" Baleleri Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Judith" balesi ve "Çeşmebaşı" bale süitini birleştirerek sahneledi.

11.04.2014 00:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk bale eseri "Judith" ve ilk Türk bale süiti "Çeşmebaşı"nı birleştirerek sahneledi.

ANTDOB sanatçılarının Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelediği "Judith" ve "Çeşmebaşı" balelerine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Müziği Çetin Işıközlü'ye ait, librettosunu Medeia Magalashvili'nin yaptığı ve ilk koreografisini Alfred Rodrigues'in üstlendiği tek perdelik "Judith" balesi, bu kez Nugzar ve Medeia Magalashvili tarafından sahneye konuldu.

Alfred Rodrigues, Frenc Suba ve Rene Pegliasco gibi tanınmış koreograflar tarafından sahneye konan eser, James Urbain'in de arasında bulunduğu dansçılar tarafından icra edilerek dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk bale eseri olma niteliğini taşıyor.

Ferit Tüzün'ün en bilinen yapıtı olan ve ilk koreografisi Dame Ninette de Valois tarafından yapılan ilk Türk bale süiti "Çeşmebaşı" eseri ise Uğur Seyrek tarafından yenilenerek sahneye konuldu.

İki balenin orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken, dekor tasarım Gürcan Kubilay, kostüm tasarım Sevtaç Demirer ışık tasarım da Mustafa Eski imzasını taşıdı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Judith' ve 'Çeşmebaşı' Baleleri Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement