Judo Grand Prix Yarın Başlıyor - Son Dakika
Spor

Judo Grand Prix Yarın Başlıyor

Judo Grand Prix Yarın Başlıyor

Samsun, Judonun en üst düzey organizasyonlarından olan Grand Prix’e üst üste ikinci kez ev sahipliği yapacak.

27.03.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun, Judonun en üst düzey organizasyonlarından olan Grand Prix'e üst üste ikinci kez ev sahipliği yapacak.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Judocular, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 28-30 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca madalya için kıyasıya yarışacak. Organizasyon öncesi bugün Anemon Otel'de kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrası basın toplantısı düzenleyen Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "Ülkemize gelen sporcular hem de Milli Takımımızı temsil eden sporcularımız burada en iyi sonuçları alırlar. Bizim için önemli olan sporcularımızın iyi netice alması ve Samsun'un bizlere uğurlu gelerek en iyi sayıda olimpiyatlara katılıp madalya almayı hedefliyoruz. Bu anlamda bu yarışma çok önemli. Turnuva 2016 yılına kadar Samsun'da devam edecek. Judonun sorunu şuanda uluslararası alanda aldığı madalyasıdır. Onun dışında hiçbir sorunu yok. Altyapı olarak 78 ilde faaliyeti var. Çok güçlü kulüplerimiz var. Burada iş antrenörlere düşüyor" dedi.

HEDEF 2016 VE 2020 OLİMPİYATLARI

Judodaki hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları ve 2020 Olimpiyatları olduğunu belirten Uysal, "Hedef olarak da alt yapı yaygınlığımız çok önemliydi. Kulüp sayımızın artması önemliydi ve onları yakaladık. Şimdi hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'na en az 5-6 sporcu ile katılıp 1 veya 1'den fazla madalya almak. 2020 yılında da en az 10 sporcu ile katılıp 2 veya 2'den fazla madalya almak istiyoruz. Yarından itibaren yarışacak olan sporcularımızdan iyi netice bekliyoruz. Özellikle 48 ve 60 kilodaki sporcularımız iyi durumdalar" diye konuştu.

Samsun'da yarın başlayacak olan Grand Prix'in 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda önemli bir müsabaka olduğunu ifade eden Dünya Hakem Baş Direktörü Jan Snijders, "Ocak ayının başından itibaren yeni düzenleme ve kurallarla beraber judo çok daha güzelleşti. Elbette ki hakemlerle de bu olay çok daha düzgün bir şekilde yürüyecek" şeklinde konuştu.

Samsun'un kendilerine judonun ve sporun çok farklı bir yönünü gösterdiğinin altını çizen Dünya Judo Federasyonu Spor Direktörü Daniel Lascau, "Ayrıca Samsun'da Judo ve diğer branşlar için olimpiyat hazırlık merkezi var. Bu çok güzel bir proje. Bu müsabakalarda inanıyorum ki şampiyonlar yetişecek" ifadelerini kullandı.

2014 Grand Prix Judo turnuvasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun judo sporunda da önemli çalışmalar yürüten bir kent. Karadeniz Bölgesi'nde sporcu sayısı itibariyle 1., Türkiye geneli itibariyle 7. sırada yer alan bir kenttir. Milli takımda 14 sporcusu bulunuyor. Birçok spor dalında olduğu gibi judo dalında da önemli kazanımları ve çalışmaları vardır. 44 ülkeden 357 sporcunun katıldığı bu turnuva bölgemiz adına da oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.

28 - 30 Mart 2014 tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecek olan 'Judo Grand Prix Samsun' organizasyonuna geçen yıl Türkiye dahil 40 ülkeden toplam 435 judocu mücadele ederken, yarın başlayacak olan organizasyonda 44 ülkeden 357 sporcu madalya için yarışacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judo Grand Prix Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement