Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na Gidiyor - Son Dakika
Spor

Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na Gidiyor

Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonası\'na Gidiyor

Türkiye’nin 8 sporcu ile mücadele edeceği Avrupa Judo Şampiyonası, 24-27 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın Montpellier kentinde yapılacak.

21.04.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 8 sporcu ile mücadele edeceği Avrupa Judo Şampiyonası, 24-27 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Montpellier kentinde yapılacak.

Judoda Dünya Şampiyonası ile birlikte yılın en önemli organizasyonu sayılan Avrupa Şampiyonası, 24 Nisan Perşembe günü Fransa'nın Montpellier kentinin ev sahipliğinde başlayacak. Şampiyona için 8 Nisan'dan bu yana kampta olan ay-yıldızlı judocular yarın saat 15.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya hareket edecek.

42 ülkeden yaklaşık 350 judokanın madalya arayacağı şampiyonada Türkiye'yi erkeklerde 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba, 66 kiloda Sinan Sandal, 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan temsil edecek. Kadınlarda ise 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim, +78 kiloda Gülşah Kocatürk ve Kübra Kara Türkiye'nin madalya umudu olacak.

GEÇEN YIL İKİ MADALYA

Türkiye, geçen yıl Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Ebru Şahin ve Belkıs Zehra Kaya ile bronz madalya kazanmıştı. Ancak sakatlık nedeniyle bir süredir minderden uzak kalan ve halen tedavileri devam eden bu iki milli sporcu Avrupa Şampiyonası'nda yarışamayacak. Buna karşın geçen yıl Budapeşte'de beşinci olan Sümeyye Akkuş ve Gülşah Kocatürk Fransa'ya giden kafilede yer alıyor. Geçen ay Samsun'da yapılan ve zorluk derecesi Avrupa Şampiyonası ile yakın olan Grand Prix'de bronz madalya kazanan Sümeyye Akkuş ve Gülşah Kocatürk, Fransa'dan bu kez madalya ile dönmeyi hedefliyorlar.

AVRUPA BASININDAN DİLARA UYARISI

2012'de 23 yaş altı Avrupa şampiyonu olduktan sonra 2013'te uzun süreli sakatlık nedeniyle minderden uzak kalan Dilara Lokmanhekim, yeni sezona oldukça iyi başladı. Afrika Açık'ta ve Tiflis Grand Prix'de üçüncü olan ve eski formuna yaklaştığı gözlenen Lokmanhekim için Avrupa basını, 'Şampiyonada takip edilmesi gereken genç yeteneklerden' ifadesini kullanıyor.

VANLIOĞLU 2011'DE ÜÇÜNCÜ OLDU

2011'de İstanbul'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan Hasan Vanlıoğlu da Montpellier'ye formda gidiyor. Samsun Grand Prix'de 73 kiloda zorlu rakipleri geçerek bronz madalyaya uzanan Vanlıoğlu, 2011'deki başarısını Fransa'da tekrarlamayı hedefliyor. Vanlıoğlu ile aynı sıklette mücadele edecek Bayram Ceylan da, 2013 yılı sonundan bu yana yükselen grafiğini Fransa'daki şampiyonaya da taşımak istiyor. Samsun Grand Prix'deki beşinciliği ile alkış alan Sinan Sandal ise Fransa'da 66 kiloda madalya mücadelesi verecek.

İKİ GENÇ DE FRANSA'YA GİDİYOR

Avrupa Şampiyonası'na giden kafilede yer alan Ahmet Şahin Kaba ve Kübra Kara ise Büyükler Yaş kategorisinde yeni yeni yarışmaya başlayan isimler. Geçen yıl Gençlerde Avrupa ikincisi, dünya üçüncüsü olan Kaba ve yine geçen yıl Gençlerde Avrupa ikincisi olan Kara şimdi Fransa'da mücadele edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judo Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement