Judonun Altın Kızından Bir Başarı Daha - Son Dakika
Spor

Judonun Altın Kızından Bir Başarı Daha

Judonun Altın Kızından Bir Başarı Daha

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı’nın milli sporcusu Melisa Çakmaklı, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası’nda 44 kiloda dünya üçüncüsü olarak, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

23.10.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı'nın milli sporcusu Melisa Çakmaklı, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası'nda 44 kiloda dünya üçüncüsü olarak, Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.

Judonun altın kızı Melisa Çakmaklı, Türkiye'nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında Çin'de gerçekleştirilen Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan, ardından Romanya'da organize edilen Judo Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olan Melisa Çakmaklı, son olarak ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası'na da damga vurdu.

72 ülkeden 308'i erkek toplam 521 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde 44 kiloda Türkiye'yi temsil eden Melisa, rakiplerini tek tek yenerek yarı finale yükseldi. Ülkemizi 44 kiloda temsil eden Çakmaklı, yarı final müsabakasında, Japon Hitomi Sakaguchi'ye yenilince dünya üçüncülüğü için tatamiye çıktı. Üçüncülük maçında Moğol Narantsetseg Ganbaatar'ı mağlup etmeyi başaran Çakmaklı, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Dünya üçüncüsü olan başarılı sporcuyu, elde ettiği başarı için kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Melisa, kazandığı uluslararası başarılarla yalnızca bize değil, Türkiye'ye büyük gurur yaşattı. Çin'de düzenlenen Gençlik Olimpiyatlarında elde ettiği şampiyonluğuk ve Avrupa ikinciliğinin ardından, Dünya Gençler Şampiyonasında elde ettiği 3'ücülük, bizleri bir kez daha sevince boğdu. Başarılı sporcumuzu, hocalarını ve yöneticilerimizi kutluyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judonun Altın Kızından Bir Başarı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement