Jungle Sığınmacı Kampının Tahliyesine Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Jungle Sığınmacı Kampının Tahliyesine Devam Ediliyor

Fransa'daki Jungle sığınmacı kampının tahliyesine devam ediliyor.

25.10.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'daki Jungle sığınmacı kampının tahliyesine devam ediliyor.

Ülkenin Manş denizi kıyısında bulunan ve genellikle İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların kaldığı Jungle sığınmacı kampından sabahın erken saatlerinde ayrılmaya başlayan sığınmacılar, Jungle'a yaklaşık 700 metre mesafedeki geçici sığınmacı merkezinin önünde sıraya girdi.

Dün Sudanlı ve Eritreli sığınmacıların geneli kampı terk ederken bugün bekleyenler arasında Afgan sığınmacılar yer aldı.

Çok sayıda polisin görev yaptığı tahliyenin ikinci gününde, aralarında 18 yaş altı çocukların da bulunduğu sığınmacıların, geçici sığınma merkezine girmek için kalabalık gruplar halinde yerlerde oturtularak bekletildiği ve zaman zaman gruplar arasında tartışmalar yaşandığı gözlemlendi.

Sığınmacı merkezi yetkilileri, Urduca, Arapça ve İngilizce anonslarla gruplara sabırlı olmaları çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı dün 2 bin 318 sığınmacının kamptan ayrılarak, otobüslerle ülkenin çeşitli bölgelerindeki sığınmacı merkezlerine yerleştirildiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, gidenler arasında 400 18 yaş altı ebeveynsiz çocuk olduğunu kaydetmişti.

Cazeneuve, tahliyenin ilk gününde oldukça sakin ve başarılı geçtiğini ifade ederken Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart ise birçok sığınmacının daha tahliye işlemi başlamadan kamptan ayrıldığını söylemişti.

Kamptan, tahliye öncesi ayrılan sığınmacıların çevredeki boş binalara yerleşmiş olabileceğini dile getiren Bouchart, yakın zamanda Jungle benzeri kampların ortaya çıkabileceğine işaret etmişti.

Yaklaşık nüfusunun 8 bin olduğu tahmin edilen Jungle'da ise tahliyelerle beraber sessizlik hakim. Gönüllüler tarafından oluşturulan okul ve sosyal alanlar tamamen boşaltılırken sığınmacıların kaldığı çadırlar da sığınmacılar tarafından kaldırılmaya başlandı.

Kamptaki nüfusun azaldığı daha girer girmez hissedilirken birçok sığınmacının da tahliye için gönüllü örgütlerden ayakkabı ve valiz istediği görüldü.

Jungle Sığınmacı Kampının Tahliyesine Devam Ediliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jungle Sığınmacı Kampının Tahliyesine Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement