Ka.der'den Kadın Adaylara Destek Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ka.der'den Kadın Adaylara Destek Toplantısı

Ka.der\'den Kadın Adaylara Destek Toplantısı

* KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, "2015 seçimlerinde kadının yok sayılmamasını istiyoruz.

26.03.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu,

"2015 seçimlerinde kadının yok sayılmamasını istiyoruz. Bu gerçek demokrasi içindir. Eşitlik ilkesine karşı çıkmayın ve gerçek demokrası için kadınları aday gösterin diyoruz"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL DHA

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) genel seçimlerde aday olacak kadınlara destek toplantısı düzenledi.

7 Haziran genel seçimlerinde kadın milletvekili sayısının artması için başlatılan "Biz ne diyoruz siz ne anlıyorsunuz" kampanyası hakkında düzenlenen toplantıya KA.DER üyelerinin yanı sıra bazı kadın milletvekili aday adayları katıldı. Toplantıda konuşan KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, " 26 bakanın 1'i kadın, 81 valinin 2'si kadın, 25 müsteşarın 1'i kadın, 30 büyükşehir belediye başkanından 3'ü kadın, yüksek yargı başkanlarından biri kadın, 174 rektörün 14'ü kadın. Bu rakamlara sadece 8 Mart'ta değil, yıl boyunca bakmamız lazım. Çok sayıda aday adayı var. Yeterli sayıda aday adayı yok söylemi geçerli değil. KA.DER olarak biz de siyaset okulları katılımcıları arasından çok sayıda aday adayı olmasından memnunuz. 2015 seçimlerinde kadının yok sayılmamasını istiyoruz. Bu gerçek demokrasi içindir. Eşitlik ilkesine karşı çıkmayın ve gerçek demokrası için kadınları aday gösterin diyoruz" şeklinde konuştu.

Karahanoğlu, "başlatılan tanıtım programına liderlerin yaklaşımı nasıl olur" sorusuna " Olgunlukla karşılamalarını bekliyoruz. Bunun arkasındaki espriye gülüp geçmemelerini arkasındaki fikri anlamalarını istiyoruz. İnşallah bizi mahçup edecek bir tabloyla çıkmayız. Oran yine düşük çıkarsa ikinci kampanyayı da yapabiliriz" yanıtını verdi.

Toplantının sonunda katılımcılara Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlett Bahçeli ile HDP Eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın resimlerinin bulunduğu dövizler dağıtıldı. Katılımcılara genel başkanların karşısında bir kadın aday bulunan dövizlerdeki baloncuklara düşüncelerini yazmaları istendi. Katılımcılar da baloncuklara kadın adaylarının düşüncelerini yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ka.der'den Kadın Adaylara Destek Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement