Kabe Maketi İle Hac Eğitimi Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Kabe Maketi İle Hac Eğitimi Veriliyor

Kabe Maketi İle Hac Eğitimi Veriliyor

Batman İl Müftülüğünün organize ettiği 'Hac Eğitim Semineri' başladı.

31.05.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hac eğitim seminerleri başladı

2016 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Batman İl Müftülüğünün organize ettiği 'Hac Eğitim Semineri' başladı.

İl Müftülüğü konferans salonunda Kabe maketinin yer aldığı platformda uygulamalı eğitimler veriliyor.

Seminere katılan hacı adayları seminerden ve uygulamalı hac provasından oldukça yararlı bilgiler edindiklerini belirttiler.

2 Haziran tarihine kadar sürecek eğitimlerin sonucunda hacı adaylarının tümü Hacca gitmeden Hacı gibi bilgi sahibi olacaklar.

"HAC ÖNEMLİ BİR İBADETTİR"

Hacı adaylarının eğitim seminerinde konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Hac ibadetinin kutsal bir görev ve önemli bir ibadet olduğunu söyledi.

"Yaratılış gayesi ibadet olan insanın kazanımlarını koruyabilmesi için hem hacdan önce hem de hacdan sonra kulluk bilincini unutmamasıdır" diyen Müftü Erhan, "Hac: Dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah'a yönelmesidir. Hac; tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac; sahip olduğumuz her türlü nimetten uzaklaşıp her türlü acziyeti idrak etmektir. Hac; bir arınma sürecidir. Bu süreci yaşadıktan sonra nefisle mücadele etmektir. Hac, Müslüman olmanın sorumluluklarını hakkıyla yerine getirme taahhüdü ve bu taahhüde bağlı kalmaktır. Hayatımızın en anlamlı yolculuğudur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kabe Maketi İle Hac Eğitimi Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement