Kabe Örtüsünü Ulucami'ye Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Kabe Örtüsünü Ulucami'ye Hediye Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kabe örtüsünün camiye getirilişi Çorum Valisi Ahmet Kara'nın konuşması Çorum İl Müftüsü Ahmet Akın'ın konuşması Cemaatin Kabe örtüsüne ilgisi Kabe örtüsünü Ulucami'ye hediye etti AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Uslu, Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'dan getirdiği Kabe örtüsünü Çorum Ulucamii'ne hediye etti AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'dan getirdiği Kabe örtüsünü Çorum Ulucamii'ne hediye etti.

05.02.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kabe örtüsünün camiye getirilişi

Çorum Valisi Ahmet Kara'nın konuşması

Çorum İl Müftüsü Ahmet Akın'ın konuşması

Cemaatin Kabe örtüsüne ilgisi Kabe örtüsünü Ulucami'ye hediye etti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Uslu, Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'dan getirdiği Kabe örtüsünü Çorum Ulucamii'ne hediye etti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'dan getirdiği Kabe örtüsünü Çorum Ulucamii'ne hediye etti.

Geçtiğimiz günlerde Umre yapmak için Suudi Arabistan'a giden Uslu, dönüşünde üzerinde "Ya Hayyu ya Kayyum" yazılı Kabe örtüsü getirdi. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile cuma namazını Ulucami'yde kılan Uslu, namazın ardından kabe örtüsünü İl Müftüsü Ahmet Akın'a teslim etti.

Vali Ahmet Kara, burada yaptığı konuşmada, kabe örtüsünü Çorum'a hediye ettiği için Uslu'ya teşekkür etti. Kabe örtüsünün hacca ya da umreye gidemeyen vatandaşlar için güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Kara, "Kutsal topraklara gitme fırsatı bulamayan kardeşlerimiz bu örtüyle anılarını tazeleyecek, gidemeyenler de bir nebze olsun hasretini giderecek" dedi.

Uslu da Kabe'yi görmek isteyip de göremeyen yüreklere bir nebze olsa da su serpmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Murad-ı Rabii Camii Kabe örtüsüyle birlikte şerefiyle ziyadelenmiş oldu" dedi.

Daha önce Koparan köyü camisine de kabe örtüsü hediye ettiklerini anlatan Uslu, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın da katkılarıyla Kabe örtümüzü camimize hediye ettik. Burada Kabe'yi görmek isteyen yürekler var, burada Kabe'yi görmek isteyip de gidemeyenlerin hasreti var. Böylece hiç olmazsa bir nebze yürekelere su serpmiş olduk. Murad-ı Rabii Camii Kabe örtüsüyle birlikte şerefiyle ziyadelenmiş oldu" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ahmet Akın ise Uslu'ya teşekkür etti. Örtünün üzerinde ya Hayyu ya Kayyum yazdığını belirten Akın, örtünün üzerindeki yazıların altın ve gümüşten yapıldığını, her yıl Kabe örtüsünün işlenmesi için 120 kiloya yakın altın 50 kiloya yakın gümüşün de Kabe örtüsünde kullanıldığını kaydetti.

Camideki mihrabın yanına konulan Kabe örtüsüne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Örtüye dokunup dua eden vatandaşlar, cep telefonlarıyla fotoğraf da çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kabe Örtüsünü Ulucami'ye Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement