Kabe'ye Servisler Bitti Hacılar Yollarda - Son Dakika
Dünya

Kabe'ye Servisler Bitti Hacılar Yollarda

Kabe\'ye Servisler Bitti Hacılar Yollarda

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın kararı ile bu sabah saat 10.00’dan itibaren servis otobüslerinin çalışmasının durdurulması kararının ardından Hacı adayları da Kabe’ye taksi ve minibüslerle veya yürüyerek gidiyorlar.

07.09.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın kararı ile bu sabah saat 10.00'dan itibaren servis otobüslerinin çalışmasının durdurulması kararının ardından Hacı adayları da Kabe'ye taksi ve minibüslerle veya yürüyerek gidiyorlar.

Suudi Arabistan'da bu yıl yaklaşık 1.5 milyonu hac vizesi ile olmak üzere yaklaşık 2 milyon hacı adayını misafir ediyor. Mekke-i Mükerre'meye gelişler bütün hızıyla sürüyor. Bir taraftan Cidde Havaalanına inen son hacılar, diğer taraftan Medine'de ziyaretlerini tamamlayanlar Mekke'ye akıyor. Trafik yoğunluğu da hacı sayısı ile birlikte katlanarak artıyor. Hac Bakanlığı'nın kararı ile bu sabah saat 10'00dan itibaren servis otobüslerinin çalışması durduruldu. Hacı adayları Kabe'ye taksi ve minibüslerle veya yürüyerek gidiyorlar. Diğer taraftan dün akşamdan itibaren Aziziye tarafından Harem yoluna girişler de kapatılmaya başlandı. Taksiler, Harem-i Şerif'e gidecek müşterilerini Mesfele üzerinden götürdüler. Birçok hacı adayı da tünellerde yürüyerek Kabe'ye gidip geldiler. Bu yıl ilk defa uygulamaya alınan 6-7 güzergahtaki otobüsler ise 2 riyale yolcu taşımaya devam ediyorlar. Metaf alanı da bu sabahtan itibaren dolmaya başladı. 7 şaftı daha önce 30 ile 40 dakika arasında tamamlayan hacıların tavaf süreleri de 1 saati aşmaya başladı. Bu arada, bazı yaşlı hacı adaylarımızın kalabalık ortam ve yürüme mesafesindeki uzunluk sebebiyle tavafa gitmemeleri, kendilerini Cumartesi günü hareket edilecek Arafat yolculuğuna hazırlamaları isteniyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bu akşam saatlerinde Mekke Sağlık Merkezini ziyaret ederek, yatarak tedavi gören hasta hacı adaylarının durumu hakkında bilgi alacak. - MEKKE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kabe'ye Servisler Bitti Hacılar Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement