Kabil Askeri Lisesi Öğrencileri Diplomalarını Türk Komutanlarından Aldı - Son Dakika
Güncel

Kabil Askeri Lisesi Öğrencileri Diplomalarını Türk Komutanlarından Aldı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk'ün talimatıyla kurulan Kabil Askeri Lisesi'nde 1500 Afgan öğrenci danışman Türk Subayları gözetiminde eğitim görüyor.

30.11.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk'ün talimatıyla kurulan Kabil Askeri Lisesi'nde 1500 Afgan öğrenci danışman Türk Subayları gözetiminde eğitim görüyor.

2016-2017 eğitim yılı döneminde mezun olan 354 Afgan subay adayı öğrenci, diplomalarını Afganistan Türk Destek Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Ali Uçarı ve danışman Türk Subaylarından aldı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye tarafından kurulan Kabil Askeri Lisesi öğrencilerinin eğitimleri, 2008'de Türkiye ve Afganistan arasında yapılan ikili anlaşma çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri personeli danışman timleri desteği ile gerçekleşiyor.

Yine aynı yıl askeri lisenin tarihi binaları ve ek hizmet binaları da TİKA desteği ile yeniden yaptırılırken lisenin derslikleri ile ilgili ihtiyaçları da TİKA Afganistan koordinatörlüğü tarafından destekleniyor.

Öğrenciler yabancı dil, yanaşık düzen, fizik, kimya, matemetik ve bilişim teknolojileri eğitimi alarak askeri akademiye hazırlanıyor. 5 subayla başlayan bu danışmanlık desteği 9 Türk subayı ile devam ediyor.

Bu dönem mezun olan 354 öğrenci, Kabil Askeri Lisesi'nde düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Ali Uçarı düzenlenen törende konuşmasını yerel dil Darice ile yaptı. Tuğgeneral Uçarı, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda tarih boyunca güçlenerek devam ettiğini belirterek; bu dostluğun ileride de daha da güçlenerek devam edeceğini ve eğitim gören Kabil Askeri Lisesi öğrencilerinin gelecekte Afganistan'ın önemli kademelerinde Afgan ordusunun kahraman subayları olarak bu dostluğu daha da güçlendireceğine inandıklarını söyledi.

Mezun öğrencilere diplomaları Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Ali Uçarı, Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Ayhan Saygın ve Hamit Karzai Uluslararası Havaalanı Komutanı Tuğgeneral Murat Çol ve TİKA Afganistan Koordinatörü Suleymen Şahin tarafından verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Ali Uçarı'ının Afgan Komutanlarla Tören Kıtası selamlaması Afgan ve Türk Milli Marşları

Tuğgeneral Ali Uçarı'nın Konuşması

Diploma töreni Afgan öğrencilere diploma verilmesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kabil Askeri Lisesi Öğrencileri Diplomalarını Türk Komutanlarından Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement