Kabil'de Amerikan Üniversitesine Taliban Baskını: 1 Ölü 14 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kabil'de Amerikan Üniversitesine Taliban Baskını: 1 Ölü 14 Yaralı

Kabil\'de Amerikan Üniversitesine Taliban Baskını: 1 Ölü 14 Yaralı

AFGANİSTAN'IN başkenti Kabil'de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi.

25.08.2016 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFGANİSTAN'IN başkenti Kabil'de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Baskında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı. Üniversite kampüsüne yerel saatle 19 sularında baskın yapan Taliban militanlarıyla kampüste çatışmaların yaşandığı, çok sayıda öğrenci ve görevlinin kampüste çatışmaların içinde kalmasından ve Taliban tarafından rehin alınmış olmasından endişe edildiği öğrenildi.

Taliban teröristilerinin üniversite kapısına bombalı araçla düzenledikleri, ardından ise silahlarla kampüse girdiği kaydedildi. Yerel saatle 19.00 sularında gerçekleşen baskın ardından Afgan Özel Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Kampüste patlama ve çatışma sesleri yükseldiği belirtilirken, teröristlerin üzerinde bombalı yeleklerde bulunduğu iddia edildi. Kampüs etrafında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Öte yandan yüze yakın öğrencinin saldırı ardından kampüsten kaçmayı başardığı öğrenildi. Operasyonlar sürerken sabahın ilk ışıklarıyla kampüste daha geniş çaplı bir operasyonun da planlandığı ifade edildi. - Kabil

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kabil'de Amerikan Üniversitesine Taliban Baskını: 1 Ölü 14 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, sahte doktor suçüstü yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise çeşitli tıbbi malzemeler, ilaçlar ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli makamlara sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement