Kabil Kara Harp Okulu Yeni Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Dünya

Kabil Kara Harp Okulu Yeni Mezunlarını Verdi

Afganistan’daki Kabil Kara Harp Okulu, yeni mezunlarını verdi.

18.03.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'daki Kabil Kara Harp Okulu, yeni mezunlarını verdi. 549 öğrencinin diplomalarını Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani takdim etti.

Törene, Afganistan'ın eski Devlet Başkanı Hamid Karzai, Türk Askeri Eğitim Yardım Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök'ün yanı sıra çok sayıda Afgan devlet büyükleri katıldı. Tören sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dereceye giren ilk 24 öğrenciye dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve saat hediye edildi.

Törende bir konuşma yapan Afgan Cumhurbaşkanı Eşraf Gani, "Devletin sizden beklentisi ilk olarak rehberlik yeteneğinizdir. Siz, İslam dininin temsilcilerisiniz. Bunu hiç şüphesiz söyleyebilirim ki Afgan Silahlı Kuvvetleri'nin temeli İslam dinidir. Biz kimsenin ülkesine tecavüz etmedik ve uyarıyorum ki hiç kimse de bizim topraklarımızı savaşın merkezi haline getirmeyi düşünmesin. Afganları kimse küçük göremez. Böyle düşünenler yanlış düşünmektedir. Bizi hazmetmeye kalkanın kendisi mahvolmuştur" dedi.

Törene katılan Türk Askeri Eğitim Yardım Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök İHA'ya verdiği röportajda, "Bugün burada Kara Harp Okulu'nun 7'nci mezuniyet töreni için bulunuyoruz. Kara Harp Okulu'nda 9 tane danışmanımız görev yapıyor. Bu törene yönelik olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devleti mezun olan 549 yeni subayın kılıçlarını, diploma kılıflarını ve ilk 24 dereceye giren personelin ödüllerini sağlamıştır. Biz burada bulunmaktan gurur duyuyoruz, bütün mezun olan yeni teğmenlere tebrik ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kara Harp Okulu'na ve Afgan Silahlı Kuvvetleri'ne verdiği desteği sürdürecektir" diye konuştu. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kabil Kara Harp Okulu Yeni Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement