Kaçak Akaryakıt İstasyonunun Altından 190 Tonluk Tanker Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Akaryakıt İstasyonunun Altından 190 Tonluk Tanker Çıktı

Kaçak Akaryakıt İstasyonunun Altından 190 Tonluk Tanker Çıktı

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kaçak faaliyet gösteren akaryakıt istasyonun altında yapılan kazıda 3'ü 30'ar tonluk, 1'i 100 tonluk akaryakıt tankı çıktı.

16.04.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kaçak faaliyet gösteren akaryakıt istasyonun altında yapılan kazıda 3'ü 30'ar tonluk, 1'i 100 tonluk akaryakıt tankı çıktı. Hizmete açılması için başvuru yapılan istasyonda kaçak akaryakıt satışı için pompalara düzenek kurulduğu belirlendi. İstasyonların kaçak akaryakıt satışı yapması için otomasyon sistemi kuran firmanın 2 yetkilisi de gözaltına alındı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi 6 ay süren teknik ve fiziki takip ardından önceki gün Bolu, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Samsun'da operasyon düzenledi. Gerede ile Karabük arasındaki yol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonlarına yapılan incelemelerde kaçak akaryakıt satışı yapıldığı belirlenerek, 33 kişi gözaltına alındı. Hizmete girmek için başvurusu yapılan, ancak akşamları kaçak akaryakıt satışının yapıldığı belirlenen bir akaryakıt istasyonunda kurulan hileli düzenek dikkat çekti. Uzman ekipler saatler süren çalışmalar sonucunda pompalarda kurulan hileli düzeneği ortaya çıkardı. Kayıtlara giren akaryakıt ve kaçak akaryakıt satışı için pompalarda iki devreli sistem kurulduğu belirlendi.

İstasyonun altındaki tankların çıkarılması için kazı yapıldı. Yapılan kazıda 3 tane 30'ar tonluk tank ile 1 tane 100 tonluk tank ortaya çıkarıldı. 15 ton akaryakıta ise el konuldu. İsmi açıklanmayan istasyon sahibi elleri kelepçeli halde kazı çalışmalarını izledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri operasyonu genişleterek, akaryakıt istasyonlarına kaçak akaryakıt satışı için otomasyon sistemi kuran firmaya da baskın düzenledi. Bolu kent merkezinde bulunan firmaya düzenlenen baskında bilgisayarlara el konulurken, firmanın Bolu ve Samsun'da bulunan 2 yetkilisi gözaltına alındı. Firmanın uzaktan bağlantı yöntemiyle firmaların kaçak akaryakıt satışını sağladıkları, akşamdan sabaha kadar kaçak akaryakıt satışı yapan istasyonların kayıtlarını sabah sıfırlayarak yasal satışları kayıtlarda gösterdikleri tespit edildi. Gözaltındaki şüpheliler için ek gözaltı süresi alındı. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Akaryakıt İstasyonunun Altından 190 Tonluk Tanker Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement