Kaçak Göçmenler Ege'den, Karadeniz'e Kaydı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Göçmenler Ege'den, Karadeniz'e Kaydı

Kaçak Göçmenler Ege\'den, Karadeniz\'e Kaydı

İstanbul Rumeli Feneri'nde, 24 kaçağın hayatını kaybettiği tekne kazası, insan tacirlerinin, Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik ekiplerinin denetimleri sonrasında elde ettiği başarının ardından kendilerine yeni bir rota belirlediklerini de ortaya çıkardı.

03.11.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Rumeli Feneri'nde, 24 kaçağın hayatını kaybettiği tekne kazası, insan tacirlerinin, Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik ekiplerinin denetimleri sonrasında elde ettiği başarının ardından kendilerine yeni bir rota belirlediklerini de ortaya çıkardı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 2013 yılında toplam 6 bin 937 kaçak yakaladı, bu rakam 2014 yılının ilk 10 aylık bölümünde ise 11 bin 750 oldu.

Bugün sabah saatlerinde, İstanbul Boğazı'nı, Karadeniz'e bağlayan bölümde, 2.5 - 3 mil açıklarda Afanistan uyruklu kaçakları taşıyan 'Torun' adlı tekne battı. Facia sonrasında da, bölgeye giden Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 bot, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri arama kurtarma çalışması başlattı. Şu ana kadar da kaza sonrasında, 24 kişinin cesedi sudan çıkartıldı, 7 kişi de yine denizden sağ kurtarıldı.

EGE'DEN SONRA YENİ GÜZERGAH

İstanbul Boğazı'nı, Karadenize bağlayan bu noktada yaşanan tekne kazası, başka bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Geçmiş yıllarda da bu tür kazaların yoğun olarak yaşandığı Ege Denizi'den sonra insan tacirlerinin, kendilerine Romanya ve Bulgaristan'a yönelik yeni bir güzergah belirledikleri öğrenildi. Bunda en büyük etken ise özellikle son bir yıl içerisinde, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'nın, arttırdığı sıkı denetimler ve operasyonlar oldu.

Çanakkale'den Fethiye'ye kadar sorumluluk alanı bulunan, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'nın, yaptığı denetim ve operayonlara ait rakamlar da bu gerçeği ortaya koydu. Bölgelerinde botlarla 24 saat sürekli görev yapan ekipler, yılın ilk 10 ayında, 34 bin saat deniz üzerinde devriye görevini yerine getirdi. Bu rakamın haricinde, üç uçak ve 14 helikopter de yine havadan denetimlerini sürdürdü. Alınan bu sıkı önlemlere sonrasında, başarı da beraberinde geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 2013 yılında toplam 6 bin 937 kaçak yakaladı, bu rakam 2014 yılının ilk 10 aylık bölümünde ise 11 bin 750'ye çıktığı öğrenildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Göçmenler Ege'den, Karadeniz'e Kaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement