Kaçak Keklik Avlayanlara 24 Bin Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Kaçak Keklik Avlayanlara 24 Bin Lira Ceza

Kaçak Keklik Avlayanlara 24 Bin Lira Ceza

Ağrı Dağı milli park sınırları içinde çığırtkan kuş ve tuzak kullanarak keklik avlayan 4 kaçak avcıya, 24 bin lira para cezası kesildi.

15.04.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı milli park sınırları içinde çığırtkan kuş ve tuzak kullanarak keklik avlayan 4 kaçak avcıya, 24 bin lira para cezası kesildi. Denetimler sırasında ele geçirilen 21 kınalı keklik, Malatya Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu'na gönderildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 Nisan günü saat 15.00 sıralarında Ağrı Dağı milli park sınırları içinde kaçak avlanan 4 avcıyı yakaladı. Kafesler içinde getirdikleri canlı keklikleri çığırtkan kuş olarak kullanan, tuzak kuran kaçak avcılar yakaladığı 16 kınalı kekliğe el konuldu. Adıyaman'ın Besni İlçesi'nden Ağrı Dağı'na keklik avlamaya gelen A.İ. (31), A.İ. (40), E.D. (40), F.İ.'ye (48) Av ve Yaban Hayatı Koruma ekiplerince belgesiz olarak kaçak avlama yaptıkları için 6 bin 800 lira tazminat, 17 bin 504 lira idari para cezası olmak üzere toplam 24 bin 304 lira ceza kesildi.

Avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerin artırıldığına dikkati çeken Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Ağrı Dağı milli parkının kaçak avlanma yapanların iştahını kabarttığını bildirdi. Mete Türkoğlu, "Besni Avcılar Derneğine kayıtlı ve birbiriyle akraba olan 4 avcının canlı mühre keklik ve tuzak kullandıklarını tespit ettik. Para cezası kestik ve ellerindeki 16 kekliği aldık. Ayrıca Tuzluca'da yol kontrolü yapan jandarma, 5 keklik ele geçirdi. Toplam 21 kekliği, Malatya Yaban Hayvanı Üretim İstasyonuna gönderdik" dedi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Keklik Avlayanlara 24 Bin Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement