Kaçak Ocakta Ölen Madencinin Kızının İsyanı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Ocakta Ölen Madencinin Kızının İsyanı

Kaçak Ocakta Ölen Madencinin Kızının İsyanı

Zonguldak'ta, Manisa'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014'te 301 madencinin öldüğü facianın 2'nci yıldönümünde basın açıklaması yapıldı.

13.05.2016 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, Manisa'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014'te 301 madencinin öldüğü facianın 2'nci yıldönümünde basın açıklaması yapıldı. Grubun yanına gelen 24 yaşındaki Duygu Akkaya, babasının Soma faciasından 1 gün sonra kaçak kömür ocağında iş kazasında öldüğünü, ocak sahibinin 3.5 yıl ceza aldığın ve dışarıda gezdiğini gözyaşları içinde anlattı.

'Mücadeleci Maden İşçileri' adıyla bir araya gelerek Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Soma'da ölen 301 maden işçisi anısına Gazipaşa Caddesi'ni takiben Maden Şehitleri Anıtı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında 301 maden işçisinin tek tek isimlerini okuyan grup, anıta karanfil bıraktı.

Basın açıklamasının yapılacağı sırada gurubun yanına koşarak gelen Duygu Akkaya, babası 40 yaşındaki Mehmet Aygün'ün Soma faciasından 1 gün sonra Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'ndeki kaçak maden ocağında iş kazasında öldüğünü söyledi. Ocak sahibinin 3.5 yıl hapis cezası aldığını ve şuanda dışarıda gezdiğini gözyaşları içinde anlatan Duygu Akkaya şunları söyledi:

"Babam saatlerce can çekişmiş, bağıra bağıra vefat etmiş ama kimse kurtarmamış. Annem çocuklarını tek başına okutuyor. Maaş bile bağlamadılar anneme. Annem çocuklarını okutmak için İstanbul'da 800 lira kira veriyor. Hasta haliyle çalışmak zorunda kalıyor. Biz unutulduk. Niye biz unutuluyoruz? Kimse bizim sesimizi duymadı. Annemi, kardeşlerimi hiç kimse görmedi. Babamı kimse fark etmedi. Benim babamı duyan olmadı. 2 saatte çıkarsalardı belki yaşayacaktı."

Kızının arkasından grubun yanına gelen anne 45 yaşındaki Bayhan Aygün de eşinin diğer kızı Elif Aygün'ün doğum gününde öldüğünü söyledi. Geçen 8 Mart'ta 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde sonuçlanan davada ocak sahibi Rafet D.'nin 3.5 yıl hapis cezası aldığını ve dışarıda gezdiğini söyleyen Bayhan Aygün, "Ben kızlarımla beraberim. Beni koruyacak kimse yok. Temizliklere gittim. Bu dünya bu kadar mı başıboş. Kimse susmasın. Madenci eşleri susmasın yalvarıyorum. 2 yılım cehennem gibi geçti. Belki beni de kardeşlerim duyar diye geldim yanınıza. Ne olur sesimizi duyun" dedi.

Maden işçileri tarafından sakinleştirilen Bayhan Aygün ve kızı Duygu Akkaya, maden şehitleri için yapılan saygı duruşuna katıldı. Anne ve kızı, daha sonra kalabalık ile birlikte anıttan ayrıldı.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Ocakta Ölen Madencinin Kızının İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'
    17:00 Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı
    16:57 Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalan borçlarının 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu açıklandı.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.


Advertisement