Kaçak Orkinos Avcılarına Suçüstü - Son Dakika
Güncel

Kaçak Orkinos Avcılarına Suçüstü

Kaçak Orkinos Avcılarına Suçüstü

Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazipaşa Yat Limanı’nda yapılan denetimlerde bir kamyonete yüklenmiş halde bir ton mavi yüzgeçli orkinos ele geçirildi.

20.06.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazipaşa Yat Limanı'nda yapılan denetimlerde bir kamyonete yüklenmiş halde bir ton mavi yüzgeçli orkinos ele geçirildi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazipaşa Yat Limanı'nda gece yarısı yapılan denetimlerde bir kamyonete yüklenmiş halde bir ton mavi yüzgeçli orkinos ele geçirildi.

Avlanması yasak olan orkinoslara el konulurken, kamyonetin sahibi hakkında idari ceza uygulandı. Mavi yüzgeçli orkinos avcılığının 25 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında serbest olduğunu ancak bunun da kotaya bağlı olduğunu bildiren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ölü kayıt dışı orkinos balıklarının karaya çıkartılmasının yasak olduğunu, bu amaçla yapılan kontrol ve denetimlerin 24 saat aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Su Ürünleri Avcılığı usul ve esaslarını belirleyen tebliğe göre, avlanması yasak türleri avlayan, nakleden ve satanlar hakkında Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten idari işlem yapılıyor. Duyarlı vatandaşlarımız bu tür durumlarla karşılaşmaları durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Emniyet Müdürlüğü'nü bilgilendirmeleri konusunda ihbarda bulunsunlar" denildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçak Orkinos Avcılarına Suçüstü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement