Kaçak Seyahat Acentelerine Uyarı - Son Dakika
Yerel

Kaçak Seyahat Acentelerine Uyarı

Kaçak Seyahat Acentelerine Uyarı

Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, Siirt’teki seyahat acentelerinin faaliyetlerde bulunabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) üye olması zorunluluğu bulunduğunu anımsattı.

26.05.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, Siirt'teki seyahat acentelerinin faaliyetlerde bulunabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) üye olması zorunluluğu bulunduğunu anımsattı.

Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, kentteki kaçak turizm acentelerini uyardı. Tüketiciye yönelik olarak bir bedel karşılığında münhasır faaliyet olarak tanımlanan hizmetlerin seyahat acentesi olmayan kişi ve kuruluşlar tarafından yapılmasının yasak olduğunu belirten Uslu, kanuna göre kurulmuş seyahat acentelerinin "işletme belgesi" çıkarması gerektiğini söyledi. Belgesiz faaliyet gerçekleştirenler hakkında yaptırım uygulanacağını aktaran Uslu, 1618 sayılı yasanın 29'uncu maddesi uyarınca faaliyetten men yaptırımı ve 30'uncu madde uyarınca idari para cezası uygulanabileceğini, ayrıca haksız rekabet teşkil ettiği için de 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasına verileceği uyarısında bulundu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaçak Seyahat Acentelerine Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement