Kaçak Su Kullanımının Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kaçak Su Kullanımının Önlenmesi Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: "İçme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışma başlattık"

17.08.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, içme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışma başlattıklarını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, en büyük sorunlardan birinin de kaçak su kullanılması olduğunu belirtti.

Kaçak su kullanmanın hırsızlık suçunun işleniş biçimlerinden biri olduğunu savunan Bahçeci, "Unutulmamalıdır ki kaçak su kullananlar hem kendilerine hem de hepimize zarar vermektedirler. İdaremiz suç işlenmesini önlemek, daha iyi ve nitelikli hizmet verebilmek için kaçak su kullananlara, mühür kıranlara karşı çok ciddi ve kararlı biçimde mücadele etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda, kaçak su kullananlara para cezası uygulanacağını anlatan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu yüzden içme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışma başlattık. Apartmanların, müstakil evlerin bodrum ve çatı katlarına varana kadar kaçak su araması yapılacak. Güneş enerjisiyle çalışan sistemlerin su sayaçları kontrol edilecek. Böylelikle içme suyunu sayaçsız ve kaçak olarak kullananlara göz açtırmayacağız. Kırşehir'de kaçak su kullanımı önlemek için yasal olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Göreve geldiğimizde herkese eşit hizmet anlayışıyla çalışacağımıza söz vermiştik. Bu yüzden kaçak su kullananlara kesinlikle göz açtırmayacağız. Bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini düşünüyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaçak Su Kullanımının Önlenmesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement