Kaçırılan Çinli 3 İşçinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Kaçırılan Çinli 3 İşçinin Serbest Bırakılması

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Silopi'de teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 3 Çinli'yi teslim almak üzere Mardin'e geldi.

12.10.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Çinli 3 işçiyi teslim almak üzere Mardin'e geldi.

Büyükelçi Yu Hongyang,  25 Ağustos'ta Görümlü beldesinde kaçırılan ve Cudi Dağı kırsalında önceki gün serbest bırakılan Çinli işçiler Xiong Jie, Jian Yun ve Zhang Li Gan'ı teslim almak için geldiği Mardin'de Vali Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

Hongyang'ın, Çinli işçilerin teslimi için Mardin'de bulunduğunu belirten Taşkesen, "Şırnak'tan ayrılacaklardı ama daha sağlıklı olduğu için birlikte buradan gidecekler" dedi.

Büyükelçi Hongyang'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Mardin'de düzenlendiği programa da katıldığını anımsatan Taşkesen, "Mardin, farklı etnik yapıları ve kültürleri barındıran bir şehir. TİM'in programına katılan Büyükelçimiz, Mardin'den çok etkilenmişti. Yakın zamanda kültür ve turizme meraklı olan Çinlileri burada ağırlayacağız" diye konuştu.

Taşkesen, Hongyang'a ziyaretin anısına tespih, plaket, badem şekeri ve Mardin'i tanıtan çeşitli broşürler hediye etti. Büyükelçi Hongyang ise Vali Taşkesen'e fincan seti armağan etti.

Silopi'ye bağlı Görümlü beldesinde özel bir termik santralde çalışan ve iş yeri yakınlarındaki bakkala alışverişe giderken 25 Ağustos'ta teröristlerce kaçırılan Çinli 3 işçi, Cudi Dağı kırsalında önceki gün serbest bırakılmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçırılan Çinli 3 İşçinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement