Kaçırılan Vildan'dan 3 Gündür Haber Yok - Son Dakika
Güncel

Kaçırılan Vildan'dan 3 Gündür Haber Yok

Niğde’de 3 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Vildan Dokuz’dan 72 saattir haber alınamıyor.

28.07.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de 3 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Vildan Dokuz'dan 72 saattir haber alınamıyor.

3 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan14 yaşındaki Vildan Dokuz'un bulunması için

jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ailenin ve köylünün çaresiz bekleyişi sürüyor. Eve akın eden köylüler bir yandan dua ediyor bir yandan da zaman zaman arama çalışmalarına katılıyor.

3 gündür torunundan haber alamayan babaanne Hacer Dokuz, "Bizim içimiz yanıyor, 3 gündür ne uyuyabiliyoruz, ne yemek yiyebiliyoruz. Çocuğumuzun sağ olduğunu bilmiyoruz. Bir haber ulaştırın bize babaanne de, anne de 3 gündür devletimiz, komşularımız çalışıyor ama elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz" dedi.

"Kızım evdeki sinekten korkar"

3 gündür kızının dağda kaldığından endişe eden anne Fatma Dokuz, gözyaşları içerisinde kızını bekliyor. Fatma Dokuz, "Benim çocuğum çok korkak, dağda mı bayırda mı teselli verecek birisi var mı bilmiyorum. Eğer dağda falan kalıyorsa çok korkar evdeki sinekten korkar. Ölü mü diri mi bilmiyoruz, biz boşuna mı arıyoruz? Belki öldürdü gömdüler haberimiz bile yok" diye konuştu.

"Kızım sapık tarafından kaçırıldı"

Kızını kaçıran şahısları tanımadığını söyleyen baba Mustafa Dokuz, "Vicdanınız varsa kızımı bırakın" diyerek seslendi.

Baba Dokuz, "Bu şahısları yolda görsem tanımam. Bilmediğimiz pislik, sapık tarafından kaçırıldı. Köpekler duyun beni kızımı getirin. Kapının önüne mi bırakırsınız, köyde birine mi bırakırsınız kızımı bırakın artık, yeter. Bilmiyoruz yaşıyor mu 72 saattir haber alamıyoruz. Jandarma, emniyette haber alamıyor. Kaçıyor ama eninde sonunda Jandarma, polis yakalayacak. Vicdanınız varsa Allah için anne baba için bu kadar insanın canı yanıyor benim telefonumu arayın en azından bir sesini duyalım" şeklinde konuştu.

Öte yandan köyün giriş çıkışları jandarma ekipleri tarafından güvenlik amaçlı kontrol ediliyor.

Valilik açıklama yaptı

Niğde Valiliği ilk gün gelen ihbar ile bölgeye derhal Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edilerek aramalara başlandığını açıkladı. Açıklamada, "Mağdurenin ailesinin yönlendirmesiyle aramanın köy civarındaki arazi kesiminde de yapılması ihtiyacına binaen ekiplerin sayısında artışla birlikte jandarmaya ait iz takip, arama kurtarma köpek unsurları da dahil Emniyet Müdürlüğü'nden takviye ekiplerle birlikte muhtemel olarak gösterilen yerlerde aramalar aralıksız gerçekleştirilmiştir. Valiliğimizce; her türlü ihbar değerlendirilmekte, değişik adreslerde aramalar, yol kontrolleri yapılmakta, plaka tanıma sistemleri incelenerek ilin muhtelif yerlerindeki kamera kayıtları taranmaktadır. 28 Temmuz 2016 Perşembe günü itibariyle bölgede 4 jandarma asayiş ekibi, 3 polis ekibi, köpek unsurları ve drone insansız hava araçlarıyla; fiziki, teknik arama ve incelemeler tüm hızıyla devam etmektedir" denildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçırılan Vildan'dan 3 Gündür Haber Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement