Kadem 2. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Kadem 2. Olağan Genel Kurulu

Kadem 2. Olağan Genel Kurulu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, sosyal, siyasal, ekonomik anlamda üreten nitelikli bir toplum olmak adına, kadınları sosyal hayata adapte etmek için yola çıktıklarını belirterek, "Batı kültürünün oryantalist söylemlerini benimseyen, kadını tek tipleştiren anlayışın karşısında duruyoruz.

27.03.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, sosyal, siyasal, ekonomik anlamda üreten nitelikli bir toplum olmak adına, kadınları sosyal hayata adapte etmek için yola çıktıklarını belirterek, "Batı kültürünün oryantalist söylemlerini benimseyen, kadını tek tipleştiren anlayışın karşısında duruyoruz." dedi.

Kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif olarak yer almaları yönündeki çalışmalarını ulusal ve uluslararası alanlarda devam ettiren KADEM, 2. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

KADEM Genel Başkanı Yılmaz'ın tek aday olarak katıldığı kurulda derneğin gelecek vizyonu açıklandı.

2. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Yılmaz, kadının kendisine yüklenen tüm kimliklerinden arınmış bir şekilde "sadece kendisinin" olduğunu ifade etti.

Sare Aydın Yılmaz, üç yıl önce 16 kadının çıktığı yolda, şimdi binlerce kadın olduklarını vurgulayarak, kuruldukları günden bu yana, "kadının insan hakları" dediklerini söyledi.

Yılmaz, kadını cinsiyetçi yaklaşımlardan arınmış, kadın ve erkek arasında adaleti önceleyen, kadını toplumun taşıyıcısı, tamamlayıcısı gören bir söylemi önce zihinlere yerleştirdiklerini, sonra vicdanlara seslendiklerini dile getirdi.

Kadınların insanlığın geleceği olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu ülkenin kadınları yan unsur değil, arkadan gelen değil, erkek ile yan yana yürüyendir. KADEM olarak demokrasi kavramına özellikle vurgu yapmaktayız. Sosyal, siyasal, ekonomik anlamda üreten nitelikli bir toplum olmak adına, kadınlarımızı sosyal hayata adapte etmek için bu yola çıktık. Batı kültürünün oryantalist söylemlerini benimseyen, kadını tek tipleştiren anlayışın karşısında duruyoruz." diye konuştu.

Küreselleşen dünyada, adaletin, demokrasinin hakim olduğu bir ülke olmak isteniyorsa, sosyal hayattan eğitime, siyasetten iş hayatına kadar her alanda kadınların varlık gösterdiği alanların arttırılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Bu noktada kadın insan hakları konusuna bağlılığımızı göstermeli ve geleceğin umut vadeden ülkesini inşa edebilmek adına, etkili stratejiler üretmeliyiz. Yani çalışmalıyız, yani geleceğimize hizmet etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yurt genelindeki 12 KADEM temsilciliğinin ve KADEM'e gönül veren misafirlerin katıldığı genel kurulda, KADEM'in kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak için yürüttüğü "Kadın varsa demokrasi var", "Erkeksen öfkeni yen" ve "Şiddete hakkın yok" filmleri de gösterildi.

Kurulun sonunda KADEM Gençlik Komisyonu üyeleri "Gençlik Manifestosu"nu sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadem 2. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement