Kader'i Organ Nakli de Yaşatamadı - Son Dakika
Güncel

Kader'i Organ Nakli de Yaşatamadı

Kader\'i Organ Nakli de Yaşatamadı

Kırlareli'nde 35 yaşındaki 1 çocuk annesi Kader Güzeycan'a 1 yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu.

02.02.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırlareli'nde 35 yaşındaki 1 çocuk annesi Kader Güzeycan'a 1 yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Geçen 25 Ocak'ta organ nakli olan Güzeycan, yoğun bakımda hayatını kaybetti. Genç kadından geriye ameliyata girmeden önce sevdikleri için yazdığı "Dünyada ölüm diye bir gerçek varken sevdiğiniz insanların hala nefes aldığına dua edin. Akşam annenizin kapıyı açmasına şükredin" veda sözleri kaldı.

Kırklareli'nde eşinden bir süre önce boşanan 1 çocuk annesi Kader Güzeycan'a 1 yıl önce rahatsızlanarak gittiği hastanede karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi sürerken Güzeycan için adı açıklanmayan bir donörden organ bulundu. Geçen 25 Ocak tarihinde donörden alınan karaciğer, ameliyatla Kader Güzeycan'a nakledildi. Operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Güzeycan, 48 saat sonra 27 Ocak günü yaşamını yitirdi.

Hastanedeki işlemlerinin ardından Kader Güzeycan'ın cenazesi bugün memleketi Kırklareli'ne getirildi. Güzeycan için Hızırbey Camii'nde cenaze namazı kılındı. Annesi Türkan Güzeycan, 15 yaşındaki oğlu ile yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu namazın ardından genç kadın şehir mezarlığında toprağa verildi. Anne Güzeycan, kızının ardından 'Allah'a emanet ol kızım' diye gözyaşı döktü.

GERİYE VEDA MESAJLARI KALDI

Tedavi ve nakil süreci boyunca yakınlarına ve arkadaşlarına sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasından bilgi veren Kader Güzeycan'dan geriye ameliyat öncesinde yazdığı mesajları kaldı. Veda niteliğindeki mesajında yakınlarına tavsiyelerde bulunan Güzeycan sayfasına "Dünyada ölüm diye bir gerçek varken sevdiğiniz insanların hala nefes aldığına dua edin. Akşam annenizin kapıyı açmasına şükredin. Ne bileyim bir silkelenin. Kıymet bilin, sevin. Severken incitmeyin. Kibir yapıp gitmesine izin vermeyin. Gün gelir öyle kayıp gider ki avuçlarınızdan, feleğiniz şaşar, dünyanız durur. Derler ki hayat devam ediyor ama öyle kolay olmaz. Önce gülüşünüz kaybolur. Sonra neşeniz. Siz siz olun şu boş hayatta hiçbir şey için karalar bağlamayın. Sarılın sevdiklerinize. Tenleri hala sıcakken sarılın" diye yazdığı görüldü. - Kırklareli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kader'i Organ Nakli de Yaşatamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement