Kadıköy'de 3 Puan Fenerbahçe'nin - Son Dakika
Spor

Kadıköy'de 3 Puan Fenerbahçe'nin

Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 2 1 yenen Fenerbahçe, bu sezon üçüncü iç saha maçını da kazandı Ligde 3. galibiyetini alan sarı lacivertliler, puanını 10'a yükseltti 45+1. dakikada Bekir İrtegün'ün gördüğü kırmızı kart sahada ve tribünlerde gerginlik yarattı Fenerbahçe'nin golcüleri ligde 3 hafta sonra golle buluştu.

05.10.2014 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, sezonun üçüncü iç saha maçında da galibiyet elde etti.

Bu sezon deplasmanda çıktığı iki maçtan, 1'er beraberlik ve yenilgiyle sadece 1 puan çıkaran sarı-lacivertliler, Kardemir Karabükspor (3-2) ve Gaziantepspor'un (1-0) ardından Torku Konyaspor'u da Kadıköy'den puansız gönderdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede, Bekir İrtegün'ün ilk yarının sonunda gördüğü kırmızı kartın ardından ikinci yarıyı 10 kişiyle oynayan sarı-lacivertliler, temposunu artırarak 3 puana ulaşmasını bildi.

Maçın 27. dakikasında Webo'nun golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, Konya Torkuspor'un 43. dakikada penaltıdan Rangelov'la sağladığı 1-1'lik eşitliği, 49. dakikada Sow ile bozarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Asistleri Caner Erkin'in yaptığı iki golde de Webo ve Sow, topu kafa vuruşuyla filelere gönderdi.

Ligde 5 haftalık bölümde 3. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli takım, puanını da 10'a yükseltti.

Fenerbahçeli futbolcular, zorlu maçın ardından saha ortasında toplanarak tribünlerle beraber, "Burası Kadıköy buradan çıkış yok" tezahüratı yaptı.

Kırmızı kart gerginliği

Fenerbahçe'de 45+1. dakikada Bekir İrtegün'ün gördüğü kırmızı kart, saha içinde ve tribünlerde büyük gerginlik yarattı.

Bekir'in rakibine yaptığı sert müdahale nedeniyle gördüğü kartın ardından sarı-lacivertli futbolcular hakem Mete Kalkavan'ın çevresinde toplanarak itirazlarını dile getirdi. Yaşanan bu gerilimde, kalesinden çıkarak hakemin yanına gelen Volkan Demirel ile Caner İrtegün sarı kart gördü.

Bu sırada pozisyonun olduğu bölgeye yakın maraton alt tribündeki taraftarlar da tribünün ön kısmına toplanarak hakemlere tepki gösterdi. Bu tribün önüne çevik kuvvet polisleri gelerek, güvenliği sağlamaya çalıştı. Basın tribününe de sağ ve solundaki tribünlerde bulunan taraftarlardan tepkiler yükseldi.

Bekir'in kariyerindeki 2. kırmızı kart

Bekir, Fenerbahçe formasıyla ilk, Süper Lig kariyerinde ise ikinci kez kırmızı kart gördü.

2009-2010 sezonundan itibaren sarı-lacivertli formayı giymeye başlayan Bekir, Gaziantepspor'da yer aldığı 2006-2007 sezonunda Ankaragücü ile yaptıkları maçın 11. dakikasında kariyerinin ilk kırmızı kartını görmüştü.

Kırmızı kartın ardından ikinci yarıda Bekir'in savunmadaki yerinde orta olandaki Mehmet Topal'ı görevlendiren teknik direktör İsmail Kartal, orta alanda görev yapan futbolculardan Diego'nun yerine Selçuk Şahin'i sahaya sürdü.

Bekir İrtegün, 6. haftadaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de karşılaşmanın 83. dakikasında sakatlanan Alper Potuk, yerini Hasan Ali Kaldırım'a bıraktı.

İkinci yarıda belindeki sakatlığı nükseden kaleci Volkan Demirel, bazı pozisyonlardan sonra ağrısı nedeniyle yerde kaldı ve sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra maça devam etti. Sarı-lacivertli takımda kale vuruşlarını son bölümde futbolcular kullandı.

Forvetler 3 hafta sonra konuştu

Fenerbahçe'de ilk haftada Kardemir Karabükspor maçında attıkları gollerin ardından sessizliğe bürünen golcüler, 3 maç sonra golle buluştu.

İlk haftada attıkları gollerden sonra Trabzonspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor maçlarını boş geçen forvetler, sarı-lacivertli takıma Torku Konyaspor maçını kazandırdı.

Torku Konyaspor'da mecburi değişiklik

Karşılaşmanın 29. dakikasında sakatlanan Torku Konyasporlu Ömer Ali Şahiner, yerini Barış Örücü'ye bıraktı.

Teknik direktör Mesut Bakkal, oyuncusunun sakatlanmasının ardından ilk yarıda takımında mecburi değişiklik yapmak zorunda kaldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadıköy'de 3 Puan Fenerbahçe'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement