Kadıköy'de Bir Kadını Arayıp Polis Olduğunu Söyleyerek Dolandıran ve 5 Bin 600 Lirasını Alan Halit... - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Bir Kadını Arayıp Polis Olduğunu Söyleyerek Dolandıran ve 5 Bin 600 Lirasını Alan Halit...

Kadıköy\'de Bir Kadını Arayıp Polis Olduğunu Söyleyerek Dolandıran ve 5 Bin 600 Lirasını Alan Halit...

Olay iddiaya göre şöyle meydana geldi: Kadıköy'de yaşan 50 yaşındaki Servinaz Demircan'ı telefonla arayan Halit Argiş(28), polis olduğunu söylediği kadını banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığına ve kendisinin de ceza alabileceğine inandırdı.

22.06.2014 07:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay iddiaya göre şöyle meydana geldi: Kadıköy'de yaşan 50 yaşındaki Servinaz Demircan'ı telefonla arayan Halit Argiş(28), polis olduğunu söylediği kadını banka hesaplarının suç örgütlerince kullanıldığına ve kendisinin de ceza alabileceğine inandırdı. Demircan'a yardım edebileceğini söyleyen dolandırıcı banka hesaplarındaki bütün parasını çekmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Servinaz Demircan, farklı bankalardaki hesaplarından toplam 5 bin 600 lira parayı çekti. Telefondaki Argiş'in isteği üzerine parayı bir poşete koyan Demircan, Fikirtepe'deki bir ara sokağa geldi. Servinaz Demircan, bu sırada sokakta park halindeki bir kamyonette bulunan kayıt halindeki kameranın görüş açısına girdi. Sürekli telefonla konuşan Servinaz Demircan, Halit Argiş'in isteği üzerine para dolu poşeti sokaktaki bir elektrik direğinin yanına bırakarak oradan uzaklaştı. Kısa süre sonra Halit Argiş kameranın açısına girdi. Sürekli telefonla konuşan Argiş, bir süre etrafı kontrol ettikten sonra poşeti direğin yanından alarak uzaklaştı. Olayı yakınlarına anlatan Demircan dolandırıldığını anlayınca polise ihbarda bulundu.

POLİS OLDUĞUNU SÖYLEYİP KANDIRMAYA ÇALIŞTI Sokakta inceleme yapan polis ekibi kamyondaki kamerayı farkederek kayıtlarını aldı. Olayın ertesi günü Osman Nuri Eraslanadlı vatandaş da, polise başvurarak kendisini polis olarak tanıtan birinin telefonla aradığını ve para istediğini anlattı. Bunun üzerine polis ekipleri dolandırıcıyı yakalamak için Eraslan'dan dolandırıcının kendisinden istediklerini yapmasını söyledi. Polis ekipleri, kısa süre içinde dolandırıcının yeniden aradığı Eraslan'ı fiziki takibe aldı. Polislerin takip ettiği Eraslan, dolandırıcıların istediği parayı çekmek üzere bir banka şubesine girdi. Bu sırada bir önceki dolandırıcılık olayında kamera kayıtlarına yakalanan Halit Argiş'i bankanın yakınında telefonla konuşurken gören polis ekibi dolandırıcıyı da takibe aldı. Eraslan para çekmiş gibi yaparak bankadan ayrıldı.

KAMYONUN KAMERASINI HESABA KATMAYINCA YAKALANDI Eraslan'ın dolandırıcının isteği üzerine bir ara sokakta direğin dibine bıraktığı poşeti almaya gelen Halit Argiş, polis ekibi tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Halit Argiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe cezaevine gönderildi. Vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen polis yetkilileri, dolandırıcıların özellikle kamera bulunmayan ara sokakları tercih ettiğini ancak bu sefer kamyondaki kamerayı hesaba katmadıklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Bir Kadını Arayıp Polis Olduğunu Söyleyerek Dolandıran ve 5 Bin 600 Lirasını Alan Halit... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement