Kadıköy'de 'Cizre' Eylemi... - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de 'Cizre' Eylemi...

Kadıköy\'de \'Cizre\' Eylemi...

Kadıköy'de, istanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla, Cizre'ye yapılan operasyonlara tepki göstermek için eylem yapıldı.

02.02.2016 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de, istanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla, Cizre'ye yapılan operasyonlara tepki göstermek için eylem yapıldı. Slogan atan eylemcilerin ilk etapta toplanmasına izin vermeyen polisler, sessiz yapılması şartıyla gösteriye izin verdi. Eylem öncesinde slogan atan 1 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla, yaklaşık 100 kişilik grup, saat 19.00 sıralarında Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi. Polis, önce, eylemcilerin toplanmasına izin vermedi. Sözlü uyarıda bulunan polisler grubun dağılmasını istedi. Bu sırada slogan atan bir genç gözaltına alındı. Eylem yapılması planlanan alanda polisler tarafından bir süre kimlik kontrolü yapıldı. Daha sonra eylemciler adına bir grup temsilci polis yetkilileri ile görüştü. Görüşmenin ardından eylemin sessiz bir şekilde yapılması kararı alındı.

SESSİZ EYLEME İZİN VERİLDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlara tepki gösteren grup, Cizre'deki vahşeti durdurun, yaralıları kurtarın yazılı pankartı açtı. Bir süre slogan atan grup, polisin uyarısı üzerine slogan atmayı bırakıp, alkış tutarak oturma eylemi yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Grup adına açıklama yapan Cihan Uyanık, "Bodrumdaki enkazın altında insanlık var. Hastaları aç susuz bırakılan, ölmeye terk edilen... AKP saray iktidarının yetkilileri göz göre göre insanları ölüme terk ettiler. Vicdanlara sesleniyoruz; orada ölüme terk edilen insanlığımızdır. Ama demeyin, fakat demeyin, ses verin dedi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de 'Cizre' Eylemi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement