Kadıköy'de Çoşkulu Kutlama: İş Kazaları Kader Olmamalı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Çoşkulu Kutlama: İş Kazaları Kader Olmamalı

Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ve İşçi Partisi ile sivil toplum örgütü üyeleri, Kadıköy İskele Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

01.05.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen ve İşçi Partisi ile sivil toplum örgütü üyeleri, Kadıköy İskele Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, daha sonra sloganlar atarak Tıbbiye Caddesi üzerinden Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.

Etkinliğe, yıllardır cezaevinde olan ve işçilerle bir araya gelemeyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı.

Katılımcılar, oluşturulan polis noktalarında aranarak miting alanına alınırken davul zurna eşliğinde halay çekerek renkli görüntüler oluşturdu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay meydanda toplanan binlerce insanı işaret ederek, bu insanların, ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun taleplerini meydanlarda dile getirdiğini söyledi.

Atalay, Türkiye'de günde 200 kişinin iş kazası geçirdiği gerçeğini ifade ederken, "Bunların günde 4'ü rahmetli oluyor. Bu, kader olmamalı. Yönetenler buna bir an evvel çözüm bulmak mecburiyetindedir" diye konuştu.

-"SENDİKALAR BİR AN EVVEL BU İŞ VERENLERİ TEŞHİR ETMEK DURUMUNDA"-

Atalay, Türkiye'de namuslu işverenlerin de olduğunu aktarırken, "İşçinin ücretini ödüyor, sigortasını yapıyor, vergisini, sosyal haklarını veriyor ama onlardan daha çok bu ülkede kamyonla para kazanan, hiçbir işçiye iyi gözle bakmayan, hakir gören, örgütlemeyen, merdiven altında çalışan iş verenlerimiz var. Sendikalar bir an evvel bu iş verenleri teşhir etmek durumunda" ifadelerini kullandı.

Bu ülkede sendikaların ve işçilerin örgütlenmeden dolayı bedel ödemeye devam ettiğinin altını çizen Atalay, şöyle konuştu:

"Biz bu alanda huzurlu bir şekilde 1 Mayısımızı kutluyoruz. Türkiye'nin hiçbir yerinde kimsenin burnu kanamadan 1 Mayıs'ın sonuçlanmasını istiyoruz. Özellikle güvenlik güçlerimizin büyük bölümü işçi çocuğu, memur çocuğu, çiftçi çocuğu. Vatandaşlarımız, o alanlardaki arkadaşlarımıza şiddetten uzak, ona göre muamele etmek durumunda. Kısa zamanda bir evladımız Berkin Elvan rahmetli oldu. Bunlara fırsat vermemek durumundayız."

-"MÜCADELEDEN KAÇMAYACAĞIZ"-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bu yıl Regaip Kandiline denk gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, katılımcıların kandilini kutladı.

Bugün meydanlarda birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Koncuk, "Bu meydanda Türk bayrağı ve İstiklal Marşı var. Bu meydanda alın teri ve emeğinin peşinde koşan evlatlarımız ve ülkesinin peşinden koşan işçiler ve memurlar var" diye konuştu.

Haklarını elde etmek için mücadeleden kaçmayacaklarının altını çizen Koncuk, "Taşeronlaşma aldı başını gidiyor. Bakın kamuda 550 bin taşeron çalışan var. Belediyeleri dahil ettiğinizde bu sayı 1 milyon 100 bini buluyor. Özel sektörü de dahil ettiğinizde 2,5 milyonu buluyor" şeklinde konuştu.

Onur Akın'ın konser vermesinin sonrasında katılımcılar alandan ayrıldı. Bununla birlikte de trafiğe kapatılan yollar tekrar açıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Çoşkulu Kutlama: İş Kazaları Kader Olmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement