Kadıköy'de Soma Eylemi... - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Soma Eylemi...

Kadıköy\'de Soma Eylemi...

Sosyal Haklar Derneği, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına dikkat çekmek amacıyla her ayın 13'ünde düzenlediği anma etkinliğini bu akşam da gerçekleştirdi.

13.09.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Haklar Derneği, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına dikkat çekmek amacıyla her ayın 13'ünde düzenlediği anma etkinliğini bu akşam da gerçekleştirdi.

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Sosyal Haklar Derneği, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına dikkat çekmek amacıyla her ayın 13'ünde düzenlediği anma etkinliğini bu akşam da Altıyol'daki Bahariye Caddesi girişinde gerçekleştirdi.

Eylem öncesi, yaklaşık 20 kişi cadde girişine stant kurdu. Maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerinin yazılı olduğu afişin önüne dizilen dernek üyeleri bir süre slogan attı. Dernek üyeleri, vatandaşlara Soma'da yaşananları hatırlatan ve davanın sürecine ilişkin bilgileri içeren bildiriler de dağıttı.

'SIRADAN BİR VAKA HALİNE GELDİ

Bildiri dağıtan dernek üyesi Nazır Kapusuz, vatandaşların ilgisizliğinden yakınarak, 'Yeterince ilgi var denemez. Ama bu artık memlekette sıradan bir vaka haline geldi; işçi cinayetleri. Maalesef buna da alıştık. İnsanlar ilk zamanlar daha dramatik tepkiler veriyorlar ama, daha sonra ilgileri kalmıyor. Biz yine de her ayın 13'ünde katliamı hatırlatmaya devam edeceğiz dedi.

Anma etkinliğiyle ilgili yapılan basın açıklamasını, Soma'dan gelen dernek üyesi Hanife Çiftçi yaptı. Çiftçi, şunları söyledi

13 Mayıs 2014'te Soma'da 301 madenci katliamda hayatını kaybetti. Yüzlerce kadın eşini kaybetti, yüzlerce çocuk babasını, yüzlerce ana ve baba oğullarını kaybetti. Katliam olduğunu herkesin bildiği bu olaya birinci dereceden sorumlular 'fıtrat' diyebildi. Kan parası verdikleri zaman sorunu çözdüklerini düşündüler.

Soma'da canımızı bir anda katleden, insanı ve insan emeğini en ucuz maliyet olarak gören bu düzenin taşıyıcısı AKP eliyle, patlayıcı ortama sahip yeraltı madenlerindeki işçi güvenliğini bir nebze olsun artıran teçhizat ve koruma sistemlerine ilişkin yönetmelik hükümlerinin yürürlüğe girmesi 5 yıl süreyle ertelenmiştir. Bu gözü dönmüşlük, bu kural tanımazlık, bu sosyal cinayet düzeninden hesap sorabilmek ve onu aşabilmek için Soma'da değişmeyenleri değiştirmeliyiz.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Soma Eylemi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement