Kadıköy'deki Alevi Mitingine Binlerce Vatandaş Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'deki Alevi Mitingine Binlerce Vatandaş Katıldı

Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen'in İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlediği mitinge, binlerce kişi katıldı.

08.02.2015 17:40  Güncelleme: 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen, "Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için dayanışma ve birlik mitingi" düzenledi. Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitinge CHP milletvekiller Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ile HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel katıldı.

"AYRICALIK İSTEMİYORUZ AMA AYRIMCILIK YAPILMASINA DA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Semah gösterisi ile başlayan mitingde "Laik ve bilimsel eğitim için boykottayız" pankartları açan gruplar "Parasız bilimsel laik anadilde eğitim", "Zorunlu din dersi kaldırılsın" şeklinde sloganlar atıldı. Bu sırada bazı vatandaşların mitingi apartman çatılarından da izledi.

Dinselleşmenin yoğun bir şekilde eğitim alanında kendini gösterdiğini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, "Daha önce zorunlu din dersleri Alevilere yönelik asimilasyon demiştik. Bunun kaldırılması için yıllarca meydanları doldurduk. Aleviler olarak ayrıcalık istemiyoruz ama bize ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın göz göre göre din dersi adı altında asimile edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"İNANCIMIZI İSTİSMAR EDEREK SİYASİ GELECEKLERİNE MALZEME YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, dünyada eşi görülmemiş bir şekilde Türkiye'de zorunlu din derslerinin olduğunu ifade ederek, "Bütün okullarımızı İmam Hatip Okullarına çevirmek istiyorlar. Bunlar toplumda, eğitimde gericileşmeyi, inancımızı da istismar ederek kendi siyasal geleceklerine malzeme yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Gezi olaylarına destek yürüyüşü sırasında aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da kısa bir konuşma yaparak Gezi olaylarında yaşamını yitirenlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

"ZORUNLU DİN DERSİ İNSAN HAKLARI İHLALİDİR"

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Baki Düzgün okuduğu ortak basın açıklamasında ise şunları söyledi: "Bugün iktidarın baskıcı, otoriter, asimilasyoncu politikalarına karşı çıkan milyonların gözü kulağı bu mitingdedir. 12 yıldır işçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, ötekileştirilenlerin talepleri yok sayılmıştır. Bütün inanç ve kimliklerin talepleri karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Zorunlu din dersi insan hakları ihlalidir, zulümdür, işkencedir. Laik eğitim, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel ve anadilde nitelikli eğitimi güvence altına almayı gerektirir" denildi. Ortak basın açıklamasının ardından türkülerin söylendiği miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Kadıköy\'deki Alevi Mitingine Binlerce Vatandaş Katıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kadıköy'deki Alevi Mitingine Binlerce Vatandaş Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (70)

  • Bordo: Belediye Meydanı yıkadımı acaba pislik çoktu bu gün 21 30 Yanıtla
  • cilali ibo: Şu bdpli teröristleri ne aranıza aliyonuz kardeşim yaklastirmayin şu kan emicileri 27 14 Yanıtla
  • serkan: Görüşe saygi düşünceyi özgürlük 28 8 Yanıtla
  • kemal kara: ALEVİLİĞİN ALLAH KATINDA BİR KARŞILIĞI YOK..KALDI Kİ ÇOĞU TEMİZ DEĞİL 10 23 Yanıtla
  • H: CHP'li ve HDP'li Ateistler toplanmış.. 21 9 Yanıtla
  • vatandaş: Nedense ben hiç türk bayrağı göremiyorum,buda birilerinin kendi mezhepsel farklılıklarını ayrı bir milletmis gibi göstermeye çalışıyorlar,ayrıcalık istemiyorlar ama yandaş dernekleri ve yasadışı devrimci örgütleri gibi ayrılmak istiyorlar... 17 12 Yanıtla
  • T.A.K. HACK TİM: ŞU ALEVİLERE. OLAN KININIZ NE ZAMAN BİTECEK 22 5 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Yahu bu Aleviler olamaz din dersine karşı çıkan kâfir dir dinsizdir Müslümanım diyen ister alevi olsun ister Sünni olsun din dersine karşı çıkmaz 15 12 Yanıtla
  • Mehmet : Türk bayrağı neden yok özgürlüğünüzümü kısıtlıyor 17 10 Yanıtla
  • murad: madem ki alevilik bir din neden siyaset karıştırıyorsunuz, 20 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement