Kadıköy Vapurundaki Kobani Eylemcileri Serbest Bırakıldı! - Son Dakika
Güncel

Kadıköy Vapurundaki Kobani Eylemcileri Serbest Bırakıldı!

Beşiktaş - Kadıköy vapurunda IŞİD'i protesto eden eylemciler, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildikten sonra serbest bırakıldılar.

15.10.2014 18:29  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş- Kadıköy seferini yapan vapurda IŞİD'in Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırılarını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 kişi serbest bırakıldı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na gönderilen şüpheliler, nöbetçi savcıya ifade verdi.
Savcılıkça, "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" ile "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişi, 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

"BIRAK KOBANİ'Yİ ÖNCE BERBERE GİT"

Beşiktaş'tan kalkan "Şehit Sami Akbulut" isimli vapura yolcu olarak binen bir grup, vapur Kadıköy İskelesi'ne yanaştığı sırada pankart açıp slogan atmış ve vapuru işgal etmişlerdi. Durumun bildirilmesi üzerine iskeleye gelen polis ekipleri, eylem yapan 10 kişiyi gözaltına almıştı.

İşgal olayında vapura binmek isteyen bir yaşlı kadınla eylemci gencin konuşmaları damgasını vurmuştu. Eyleme tepki gösteren kadına, uzun saçlı ve sakallı eylemci genç "Biz sizin için de sesimizi duyuruyoruz" demesi üzerine yaşlı kadın "Bırak Kobani'yi, eylemi önce bir berbere git saçını sakalanı kes de adama benze…" diye tepki göstermişti.

Kadıköy Vapurundaki Kobani Eylemcileri Serbest Bırakıldı!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadıköy Vapurundaki Kobani Eylemcileri Serbest Bırakıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement