Kadıköylüler 21 Mahalleden 21 Otobüs İle Çanakkale'ye Gitti - Son Dakika
Güncel

Kadıköylüler 21 Mahalleden 21 Otobüs İle Çanakkale'ye Gitti

Kadıköylüler 21 Mahalleden 21 Otobüs İle Çanakkale\'ye Gitti

Kadıköy Belediyesi ve Mahalle Muhtarları işbirliği ile organize edilen geziye katılan Kadıköylüler, Çanakkale Şehitler Abidesi önünde hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü'nü söylediler.

16.03.2015 19:08  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'den 21 Mahalleden 21 Otobüs Zaferin 100. Yılında Çanakkale'ye gitti.

Kadıköy Belediyesi ve Mahalle Muhtarları işbirliği ile Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında, Çanakkale Gezisi düzenlendi. 13 Mart Cuma akşamı bağlı bulundukları muhtarlıklara giden vatandaşlar 21 mahalleden 21 otobüs ile Çanakkale'ye yola çıktı.

14 Mart Cumartesi günü Çanakkale'ye ulaşan Kadıköylüler rehber eşliğinde geziye başladı. İlk olarak kaldırdığı top mermisiyle savaşın kaderini değiştiren Seyit Onbaşı'nın Eceabat ilçesi Kilit Bahir köyündeki Rumeli Mecidiye Tabyası'ndaki heykelini ziyaret eden Kadıköylüler daha sonra Şahindere Şehitliğini ziyaret ettiler. Gezilerine bölgenin en eski ve kapsamlı müzesi olan Salim Mutlu Müzesini gezerek devam eden binlerce Kadıköylü Şehitler abidesini görmek üzere yola çıktılar.

Çanakkale Şehitler Abidesinde Mini Konser

Şehitler abidesinin önünde toplanan Kadıköylüler, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi eğitmenlerinin çaldığı keman ve gitar eşliğinde "Çanakkale Türküsü'nü hep bir ağızdan söylediler. Duygulu dakikalar yaşayan Kadıköylüler şehitlerimize dualar ettiler.

Gelibolu Yarımadası'nın Ege Denizine bakan tarafında bulunan Seddülbahir Kalesi ile geziye devam eden Kadıköylüler rehber eşliğinde 57. Piyade Alay Şehitliğine gittiler. Daha sonra Conkbayırını ziyaret eden Kadıköylüler binlerce kişiyle birlikte Eceabat'da Çanakkale Belediyesi'nin sosyal tesislerinde öğlen yemeklerini yiyerek İstanbul'a döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadıköylüler 21 Mahalleden 21 Otobüs İle Çanakkale'ye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement