Kadın Adayların Muhtarlık Yarışı - Son Dakika
Güncel

Kadın Adayların Muhtarlık Yarışı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Yunus köyünde muhtarlık görevine talip olan iki kadın aday, 1 Kasım seçiminde yarışacak.

22.09.2015 12:57  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Yunus köyünde muhtarın vefatı nedeniyle boşalan göreve iki kadın aday talip oldu. Yunus köyü muhtarı Mehmet Çelik, 23 Temmuz'da yol verme tartışması sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İhtiyar heyetindeki asil ve yedek 8 erkek üyenin tamamı da muhtarlık görevini üstlenmeyerek istifa etti. İlçe Seçim Kurulu, bunun üzerine 1 Kasım'da muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılmasını kararlaştırdı.

Kaymakamlık da seçim yapılana kadar muhtarlık görevini köy imamına verdi. Yunus köyünde 1 Kasım'da muhtarlık için 51 yaşındaki Ferah Çınar ve 43 yaşındaki Bakiye Çevik yarışacak. Adaylardan Bakiye Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının da köyde bir dönem muhtarlık yaptığını belirtti. Babasının muhtarlığı sırasında bilgi ve tecrübe edindiğini ifade eden Çevik, şöyle konuştu; "Bu deneyimlerimi kullanarak iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. Aslında benim fikrimde aday olmak yoktu. Çevreden gelen istek ve destek hepsi birleşince şansımızı deneyelim dedik. Muhtar seçilmem halinde ilk olarak çöp sorununun çözümü için çaba göstereceğim. Şu an en önemli sorunumuz çöp. Onu halledersek, suyumuz kesilmesin, elektriğimiz kesilmesin başka bir şey istemiyoruz. Ondan sonra istekler doğrultusunda elimizden gelen her şeyi yaparız."

Diğer muhtar adayı Ferah Çınar da "Çalışmayı sevdiğim için köy için de güzel işler yapmayı düşünüyorum" dedi.Vaatlerini sıralayan Çınar, "İlk önce çöp aracı getirteceğim. İleride top sahamız var, oraya çocuk parkı düşünüyorum. Denize dalgakıran ve set düşünüyorum. Köye ne gerekiyorsa onları düşünüyorum" diye konuştu. Kadın adaylara, akrabaları ve köy sakinlerinden de destek geldi. Adaylardan Çevik'in 9 yaşındaki kızı Zeynep Naz, annesinin muhtar olmasını istediğini belirterek, "Yapabilir bence" dedi.Köy sakinlerinden Mithat Konuş da kadınların muhtarlık görevini erkeklerden daha iyi yapacağına inandığını ifade etti. "Muhtarlığı hep erkek yapacak diye bir şey yok" diyen Konuş, kadınların da bu işi başarabileceğini söyledi.

Kadın Adayların Muhtarlık Yarışı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Adayların Muhtarlık Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı
    13:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk yurt dışı ziyaretini 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacak. Ardından 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın davetlisi olarak Washington'a gidecek. Ziyaretlerde terörle mücadele, savunma sanayi, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci gibi konular ele alınacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.


Advertisement