Kadın cinayeti davası - - Son Dakika
Güncel

Kadın cinayeti davası -

Kadın cinayeti davası -

Uşak'ta evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürdüğü, annesini de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık M.S'ye müebbet artı 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

16.07.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürdüğü, annesini de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık M.S'ye müebbet artı 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya tutuklu sanık M.S, ölen Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut, babası Ali, kardeşleri Hakan, Harun Bulut, Hanife Yıldırım ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık M.S, savunmasında olaydan dolayı çok pişman olduğunu, kendisinin kimseyi öldürmek istemediğini, olay sırasında rastgele ateş ettiğini söyledi.

Olay sırasında yaralanan anne Döndü Bulut ise olayın planlayarak ve tasarlanarak yapıldığını savunarak, "Benim çocuğumun suçu neydi, müebbet hapis cezası verilmesini istiyorum, hatta asılmasının istiyorum" dedi.

Duruşmada söz alan Ayşe Bulut'un babası Ali Bulut, kardeşler Hakan ve Harun Bulut ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Fatma Kurt da M.S'nin cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık M.S'yi Ayşe Bulut'u öldürmesinden müebbet, annesi Döndü Bulut'u yaralamaktan 13 yıl, trafiği tehlikeye sokmaktan da 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

- Adliye önünde açıklama

Duruşma sonrası Ayşe Bulut'un ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisiyle birlikte Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut, olay günü M.S'nin arabasıyla biranda önlerini kesip ateş ettiğini anlatarak, "Onun da hiç anası, kız kardeşi yok mu, niye benim çocuğumu öldürdü? Benim çocuğumun kabahati neydi. Bu iş olmadı diye illaki öldürmek mi lazımdı, hiç mi Allah'tan korkusu yok? Bu müslümanlık değildir. Annesi onu katil dünyaya getirmiş. Dünyada ve ahirette cezası kesilmesin. Ben onun asılmasını istiyorum verilen cezadan memnun değilim" diye konuştu.

Ayşe Bulut'un abisi Harun Bulut ise "Bu işin olmayacağını ben söyledim, o da 'Tamam abi benim için hayırlısı buymuş' dedi. Katil olayı planlayarak ve tasarlayarak yapmıştır. Ama mahkeme 'planlayarak ve tasarlamaktan' dolayı ceza verilmedi. Kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesini istiyorum. Başka insanların canı yanmasın" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Fatma Kurt da platform olarak suçun tasarlanarak işlendiğini düşündüklerini, bununla ilgili de kararı temyize götürecekleri açıklayarak başta Ayşe Bulut olmak üzere bütün kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbette hapis cezası verilinceye kadar mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

- Olay

Uşak'ta, 22 Aralık 2013'te Döndü Bulut (60) ile kızı Ayşe Bulut (27) kendilerine ait minibüsle Karaağaç köyünden dönerken, M.S. tarafından önleri kesilerek silahla ateş edilmişti. Olayda Ayşe Bulut hayatını kaybetmiş annesi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın cinayeti davası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement