"Kadın Cinayetine En Fazla Ben Karşıyım" Diyen Eş Katiline, Müebbet! - Son Dakika
Güncel

"Kadın Cinayetine En Fazla Ben Karşıyım" Diyen Eş Katiline, Müebbet!

"Kadın Cinayetine En Fazla Ben Karşıyım" Diyen Eş Katiline, Müebbet!

Beyoğlu'ndaki otobüs durağında eşini, 25 yerinden bıçaklayarak öldüren ve müebbete mahkum olan Bal duruşmada; "Kadın cinayetine dünyada en fazla karşı olan benim" dedi.

17.12.2014 13:06  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boşanma aşamasında olduğu eşini Beyoğlu'ndaki otobüs durağında 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Osman Bal müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme "Kasten öldürmek"ten suçlu bulduğu Osman Bal'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından sanığın duruşmadaki saygılı tutumunu dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Osman Bal ve taraf avukatları hazır bulundu. Söz alan duruşma savcısı Ali Kaya mütalaasını tekrarlayarak, sanık Bal'ın "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

"BEN YAPMAK İSTEMİYORDUM"

Söz Alan Sanık Bal, mütalaayı kabul etmediğini belirterek, "Maktul eşim hayat kadınlığı yapmaktaydı. Bu durumu bilerek kendisi ile evlendim. O hayattan kurtarmak istedim. Hatta ailem de bana karşı geldi. Buna rağmen evlendim. Özel avukatım bulunmadığından tanıkları duruşmaya getiremedim. Bu olayı da ben yapmak istemiyordum. Çocuklarım benim yanımdaydı. Her gün annesine beddua ediyordu" dedi.

"CİNAYETİ İŞLEDİM KABUL EDİYORUM ANCAK İSTEMEYEREK OLDU"

Mütalaada eşini bıçakla kovaladığı iddiasının doğru olmadığını savunan sanık Bal, "Olsa kamera kayıtlarından anlaşılırdı" diyerek şöyle konuştu: "Kimseyi tehdit etmedim. Geçim sıkıntısını ailesi de bilmekteydi. Çocuklarım için burada kaldım. Maktülün ailesi de morga giderken bana telefon ettiler, benim kusurumun bulunmadığını belirttiler. Cinayeti işledim, kabul ediyorum ancak istemeyerek oldu. Kadın cinayetine dünyada en fazla karşı olan benim ancak başıma geldi. Pişmanım, adaletinize sığınıyorum" dedi.

Son sözü sorulan Bal ise, "Karar sizindir" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Osman Bal'ın resmi nikahlı eşi maktül Beyaz Bal'ı kasten öldürdüğünün sabit olduğunu belirtti. Sanık Bal'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki saygılı tutumunu dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Sanık Bal'ın tutukluluk halinin devamına da karar verildi.

İDDİANAME

İddianamede, 2013 yılının Ağustos ayında Beyoğlu'nda sanık Osman Bal'ın, eşi Beyaz Bal'ı kaçmasına rağmen bıçaklamaya başladığı, Beyaz Bal'ın yalvarmasına rağmen bu eylemine devam ettiğini belirtildi. Adli Tıp Raporu'na Beyaz Bal'ın vücudunda 25 adet bıçak darbesi olduğu ifade edilen iddianemede, Sanık Bal'ın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını isteniyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kadın Cinayetine En Fazla Ben Karşıyım' Diyen Eş Katiline, Müebbet! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ADALET: Mühebbetlerde indirime gidilmiyor merak etme ömer bey. 0 0 Yanıtla
  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement