Kadın Doğum Hastanesi'nde 4 Ünitenin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kadın Doğum Hastanesi'nde 4 Ünitenin Açılışı Yapıldı

Kadın Doğum Hastanesi\'nde 4 Ünitenin Açılışı Yapıldı

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 4 ünitenin açılışı birden yapıldı.

30.05.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 4 ünitenin açılışı birden yapıldı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Gebe Okulu, Keyifli Doğum Ünitesi, 2. Düzey Çocuk Yoğun Bakımı ve 1. Düzey Erişkin Yoğun Bakım Servislerinin açılışı için tören düzenlendi. Açılışa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Halil Keskin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uzm.Dr. Halil Keskin, "Sağlıkta hizmetin çıtası giderek yükselmektedir. Bizlerde bu çıtayı daha da yükseltebilmek için çalışmaktayız. 13 Aralık 2013 tarihinde açtığımız Anne Misafirhanesinde bugüne kadar bebeği yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan 365 anneyi misafir ettik. 24 Ekim 2013 tarihide hastanemizde ağrısız doğum hizmetini sunabilmek için çalışmalara başladık. Anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek, doğumun şiddetini ve ağrısını hissetmeden, doğum korkusunu yaşamadan bebeklerine kavuşmalarını arzuladık. Eğitim süreci tamamlandıktan sonra 16 Aralık 2013 tarihinden itibaren ağrısız doğumu hastanemizde sürekli hale getirdik. Bugün kadar 95 tane ağrısız doğum gerçekleştirdik" dedi.

2012 yılından bu yana hastanelerde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, "Epidural anestezi ile ağrısız doğum, sağlık camiasında çok uygulanabilir zahmetli bir iş olması nedeniyle şuana kadar kamu hastanelerinde pek uygulanan bir yöntem değildi. 'Epidural anestezi ile ağrısız doğuma artık korkulara son veriyoruz' sloganı ile bu işe başladık. 24 Ekim tarihinden sonra 95 hastamıza bu hizmeti sunduk. Toplumumuzda normal doğumdan sezaryene doğru bir kayma var. Bunların sebebi de doğum sancılarından hastaların ve annelerin korkmasıydı. Ama bu ağrıları yenebileceklerini hem gebe okulunda öğreterek bunu aştık. Bunun haricinde Edidural Anestezi ile ağrısız doğum gerçekleştirebileceklerini göstererek normal doğumu özendirmeye çalıştık" diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Bundan yaklaşık 1 sene öncesine kadar gerek kadım doğum hastanemizden gerekse çevre hastanelerimizden gece gündüz telefonlarımız çalardı. Bize hep Sağlık Müdürlüğü olarak gerek çocuk yoğun bakım için, gerekse yeni doğan yoğun bakım için ilimizde yer olmadığından, il dışındaki hastanelerden kendilerine yer bulmamız için bizden talep ederlerdi. Yine gece gündüz aranıyoruz ama bu sefer 'Samsun Kadın Doğum Hastanesi'nde çocuk yoğun bakımı açtınız, lütfen yer varsa bizim hastaları oraya gönderelim ve bize bir şekilde yardımcı olun' diye arıyorlar. Bu gelişmelerden çok memnunuz. Samsun ilimiz sağlık teşkilatı olarak ilkleri yapan bir il olmuştur" şeklinde konuştu.

Samsun'da olduğu gibi Türkiye genelinde de sağlıkta çok önemli değişim ve dönüşümlerin gerçekleştiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şunları söyledi: "Samsun ili de bu sağlıkta değişim ve dönüşümde en öncelikli olan ve bu alanda yapılan çalışmalarla öne çıkan bir kenttir. Samsun Sağlık Kenti diye adlandırdığımız ve kendisini hedef olarak koyduğu bu alanda çalışmalar yürüten bir kenttir. Sağlık hizmeti ihmal kaldırmayan ve anında müdahale etmemiz geren bir alandır. Bu bakımdan Samsun'da yürütülen sağlık hizmetlerinde de gerek 112 Acil Hizmetleri gerekse birinci basamak, ikinci basamak ve aile hekimliliklerimizde dahil olmak üzere ciddi bir hizmetin vatandaşlara sunumunda çok önemli çalışmalar ortaya koyuyor. Sağlık teşkilatımızın genel sekreterinden en alt noktadaki hasta bakıcısına kadar birçok arkadaşımız büyük bir özveri ile çalıştıklarını biliyoruz. Yürüttüğümüz Kadın Sağlığı Projesi'nde 330 bin kadınımıza 4 yıl içersinde ulaşmış olmamızda yine bu anlamda sağlık çalışanlarımızın fedakarca gayretleriyle ortaya çıkmıştır. Birçok çalışma ve hizmette özveri mutlaka vardır ve sağlık teşkilatımızda da bu özveriyi görüyoruz."

Konuşmaların ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde açılan Gene Okulu, Keyifli Doğum Ünitesi, 2. Düzey Çocuk Yoğun Bakımı ve 1. Düzey Erişkin Yoğun Bakım Servislerinin açılışı yapıldı.

Açılış sonrası Vali Aksoy ve beraberindekiler servisleri gezdiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Doğum Hastanesi'nde 4 Ünitenin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement