Kadın Doğumcuya Terör Propagandasından 2.5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Kadın Doğumcuya Terör Propagandasından 2.5 Yıl Hapis

Kadın Doğumcuya Terör Propagandasından 2.5 Yıl Hapis

BURSA'da, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı iddiasıyla geçen eylül ayında tutuklanan özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. İbrahim Öğel örgüt üyeliğinden beraat ederken, terör örgütü propagandasından ise 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

18.11.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı iddiasıyla geçen eylül ayında tutuklanan özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. İbrahim Öğel örgüt üyeliğinden beraat ederken, terör örgütü propagandasından ise 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte tahliye edilen Dr. Ögel, cezası Yargıtay tarafından onanırsa yeniden cezaevine girece.,

Merkez Osmangazi İlçesi Mudanya yolu üzerinde bulunan özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapan 46 yaşındaki İbrahim Ögel, 1 Eylül tarihinde sosyal medya hesabından PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan Dr. İbrahim Ögel hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgüte üye olmak' suçlarından 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BİLGİSAYARIMDAN BAŞKALARI PAYLAŞIM YAPMIŞ' SAVUNMASI

Hakim karşısına çıkan Doktor İbrahim Öğel, 21 yıllık doktor olduğunu ve 78 günden beri cezaevinde olduğunu belirterek kendini şöyle savundu:

"Hiçbir örgütle alakam yoktur. Örgütlerin evinde ve yurtlarında kalmadım. Bazı paylaşımlar bana aittir. Bazılarını ise hatırlamıyorum. İşyerimde ve telefonumda sosyal medya hesabıma şifre istemeden giriliyor. Bazen ameliyatlara giriyorum ve uzun sürüyor. O sırada personelde biri odama girip, paylaşımlar yapmış olabilir. Sosyal medyadan yaptığım paylaşımlar başkalarının gönderdiği haberlerdir."

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından Dr. Ögel'e, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Dr. Ögel, örgüt üyeliğinden ise yeterli delil olmadığı için beraat etti. Tahliye edilen doktor, cezası Yargıtay tarafından onanırsa yeniden cezaevine girecek.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Doğumcuya Terör Propagandasından 2.5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement