Kadın Futbolcu Türbanıyla Maça Çıktı - Son Dakika
Spor

Kadın Futbolcu Türbanıyla Maça Çıktı

Kadın Futbolcu Türbanıyla Maça Çıktı

Aydın 7 Eylül Gençlikspor'da forma giyen Rabia Atmaca, takımının deplasmanda Gemlik Zeytinspor'u 9-0 mağlup ettiği maçta türbanıyla sahaya çıkarak bir ilke imza attı.

02.02.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın 7 Eylül Gençlik spor'da forma giyen Rabia Atmaca, takımının deplasmanda Gemlik Zeytinspor'u 9-0 mağlup ettiği maçta türbanıyla sahaya çıkarak bir ilke imza attı.

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Ligi 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Aydın 7 Eylül Gençlikspor, rakibi Gemlik Zeytinspor ile karşılaştı. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) 2014 yılının ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin türbanla müsabakalara çıkmalarına izin vermesinin ardından, bu maçta Türkiye'de ilk kez bir kadın futbolcu türbanıyla sahaya çıkıp 90 dakika görev yaptı. 7 Eylül Gençlikspor'un ara transferde Nazilli Belediyespor'dan renklerine bağladığı Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Rabia, bu davranışıyla türbanlı diğer kadın sporculara öncülük etti.

Günlük yaşamda örtülü olduğunu, ancak 9 yıldır başı açık olarak çeşitli takımlarda forma giydiğini belirten Rabia Atmaca, Türkiye'de kendi durumunda çok sayıda futbolcu olduğunu belirterek "Bu kararımla İslam dininin, bir bayanın uygun kıyafetle spor yapmasına engel  olmayacak kadar özgür bir din olduğunu yansıtmak istedim. İlerleyen süreçlerde çeşitli takımlarda forma giyen arkadaşlarımın da müsabaka sırasında başörtülerini çıkartmayacaklarını düşünüyorum" dedi.

7 Eylül Gençlikspor Başkanı Mustafa Yılmaz da uzun zamandır kadrolarına dahil etmeyi istedikleri, Rabia'nın performansından memnun olduklarını söyledi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kadın Futbolcu Türbanıyla Maça Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement