Kadın Güreşinde Olimpiyat Hamlesi - Son Dakika
Spor

Kadın Güreşinde Olimpiyat Hamlesi

TGF, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kadınlar kategorisinde hedeflediği başarıyı yakalamak için küçük yaştaki kız sporcuları Olimpiyat Hazırlık Merkezine alacak.

18.11.2014 12:06  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF), 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar kategorisinde hedeflediği başarıyı yakalamak için küçük yaştaki kız sporcuları Edirne'deki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne alacak.

Dünya şampiyonasının ardından olimpiyatlarda da kadınlar kategorisinde kürsüde yer almayı amaçlayan TGF, önemli bir projeye imza attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Federasyon arasında olimpik sporcu yetiştirmek için yürütülen ortak çalışmalar neticesinde, "minderin küçük sultanları"nın artık çalışmalarını Edirne'deki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde sürdürmesi kararlaştırıldı.

TGF Başkanı Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşerek tesisler ve imkanlar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığımız müşterek çalışmalar akabinde minik kızlar için olimpiyat hazırlık merkezini açmaya karar verdik. 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek yaz olimpiyatlarında birden fazla sıklette madalyayı gözümüze kestirdik. Bu zorlu yolda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Çünkü Türk kadını, her zaman dünyanın zirvesinde yer almayı hak ediyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın Güreşinde Olimpiyat Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement