Kadın İstihdamı Bağcılar'da Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Kadın İstihdamı Bağcılar'da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar\'da Konuşuldu

Bağcılar Belediyesi ile TOBB’un ortaklaşa düzenlediği panelde ’Girişimcilik Haftası Güçlü Kadın, Güçlü Toplum Güçlü Gelecek’ konuları tartışıldı.

02.03.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi ile TOBB'un ortaklaşa düzenlediği panelde 'Girişimcilik Haftası Güçlü Kadın, Güçlü Toplum Güçlü Gelecek' konuları tartışıldı.

Bağcılar'da düzenlenen panelde dikkat çekici konuların üzerinde duruldu. Panelistler kadınların iş yaşamına katılımının önemine vurgu yaparken, tarımda çalışan kadınların kayıtlarının olmadığını söyledi. Kadın istihdamındaki hesaplamalarda yanlışlık olduğunun savunulduğu panelde, "Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok. Karadeniz'de, kadın çalışıyor, doğuda aktif olarak iş dünyasında. Ancak, kayıtlı olmadığı için çalışmıyor görünüyor" denildi.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki panelin açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, "Bağcılarlı kadınlar, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde değişik branşlarda kurs görerek meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor" dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Binbalkan ise İTO ile işbirliği yaparak kadın istihdamını arttırmak için faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

"AİLE İÇİNDE KIZ ERKEK AYIRIMI YAPMAYIN"

Avantgarde İletişim Danışmanı Burçak Ilıman ise aile bireylerinin birbirlerini anlamasının önemine dikkat çekti. Ilıman, "Aile içinde erkek ve kız ayırımı yapmadan doğru davranmasını bilmeliyiz. Saygı ve sevgi ortamında güçlü aileler ortaya çıkıyor. Böylece kendisine güvenen çocuklar yetişiyor. Bu yüzden 'güçlü kadın güçlü toplum' diyoruz" dedi.

"KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DENİLDİĞİNDE, AKLA BAĞCILAR BELEDİYESİ GELİYOR"

TÜED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu iseTÜİK'in verilerine göre ülkemizde kadınların sadece yüzde 30'unun çalıştığını söyledi. Bağdatlıoğlu, "Bağcılar Belediyesi bu anlamda önemli çalışmalarda bulunuyor" dedi.

"Ben Kadıköy'de yaşıyorum. 'Kadın girişimciliği' denildiğinde akla Bağcılar geliyor. Başkanımız Lokman Çağırıcı'yı kutluyorum" diyerek konuşmasına başlayan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy ise Pegasus Havayolları'nda Girişimcilik Sosyal Sorumluluk Projesi'ne danışmanlık yaptığını belirtti. Kutsoy, "Genç girişimciler olarak Türkiye genelinde çalışıyoruz. 10 binin üzerinde üyemiz var. 1 milyon 300 erkek girişimciye karşın 100 bin kadın girişimcimiz var. Bir kuş tek kanat uçamaz. Nüfusumuzun yarısı çalışmıyor. İşsizlik rakamları yüzde 10,5 civarında. Her yıl iş gücüne 700 bin kişi katılıyor. Hedefimiz gençlere ve kadınlara yeni iş imkanı sağlamak" şeklinde konuştu. Kutsoy ayrıca, 81 ilde 9 bin 500 kadın girişimcileri olduğunu da sözlerine ekledi.

"BAĞLARDA, TARLALARDA ÇALIŞAN KADINLAR KAYITLARDA GÖZÜKMÜYOR"

Yrd. Doç. Dr. Birsen Bilgili ise farklı bir konuya temas ederek, dünya sıralamasında kadın istihdamında ülkemizin iyi durumda olmadığını belirtti. Bilgili ancak, bu rakamların düşük çıkmasında tarımda çalışan kadınların kayıtlarının olmamasının etkin olduğunu vurguladı. Bilgili, "Hesaplamalarda yanlışlık var. Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok. Karadeniz'de, kadın çalışıyor, doğuda aktif olarak iş dünyasında. Ancak, kayıtlı olmadığı için çalışmıyor görünüyor" diye konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Programın ilerleyen anlarında ise Ürün Geliştirme ve Tasarım Merkezi Kurucusu Feyza Aktulga ile Sanat Tasarımcısı Gülten Atagündüz, iş hayatına atılma sürecinde yaşadıkları zorlukları paylaştılar. Aktulga, KOSGEB ve İSMEK'te çeşitli kurslara katıldıklarını anlatan Aktulga, e-ticaret şirketi yöneticili yapmayı öğrendiğini anlattı. Aktulga ayrıca Deri Tasarımcıları Derneği'ni kurduğunu sözlerine ekledi. Atagündüz ise 2004'te İSMEK ile sanat eğitimine başladığını söyledi.

Fikrim Artık İşim Projesi'ne katıldığını anlatan Atagündüz, ebru sanatını icra etmeye başladığını belirterek, "Başörtü ve takılarla sektöre girdim. Şu an kendi markamla çalışıyorum. Hediyelik satış yerlerine ebru ve takı veriyorum. Ekibimle birlikte üretim yapıp satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Değişik firmalara ve kurumlara farklı tasarımlar yaptıklarını da kaydeden Atagündüz, hediyelik eşya ürettiklerini, deri ile ebruyu birleştirerek sanat eserleri yaptıklarını kaydetti.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın İstihdamı Bağcılar'da Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement