Kadın İstihdamına Destek Olacak Proje Hayata Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Kadın İstihdamına Destek Olacak Proje Hayata Geçiyor

Kadın İstihdamına Destek Olacak Proje Hayata Geçiyor

Beylikdüzü'nde yaşayan 18-45 yaş arası iş arayan 350 kadının, 60 kadar işletmede istihdam edilmesi hedeflenen "İş'te Destek" projesi, 3 Şubat'ta hayata geçiyor.

27.01.2016 12:15  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞ'TE DESTEK PROJESİ BEYLİKDÜZÜ'NDE "KADINLAR" İÇİN BAŞLIYOR

İş bulmak için değil; kadınların iş gücüne katılımının sağlanması, işgücüne devamlılığı noktasında bilgilendirilmeleri ve kadın dostu istihdam alanlarının yaratılmasına ilişkin özel sektörün bilinçlendirilmesi amacını taşıyan uygulama, Beylikdüzü Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında başlıyor. Proje ise Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü iştirakçiliğinde İstanbul Kalkınma Ajansı Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırlandı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığı, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü iştirakçiliğinde İstanbul Kalkınma Ajansı Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan "İş'te Destek" projesi Beylikdüzü'nde yaşayan kadınlar için başlıyor. Toplam bütçesi €100.000,00 olan proje 3 Şubat'ta hayata geçiyor. Proje kapsamında oluşturulacak olan Web portalına iş arayan kadınlar özgeçmiş bilgilerini, işletmeler ise personel alımı yapacakları pozisyonun ve aradıkları personellerin niteliklerini sisteme girerek tanıtım yapabilecekler. Kadınların özgeçmiş bilgileri açık olmayıp dileyen kadın kendisi için uygun gördüğü iş ilanına başvuru gerçekleştirebilecek. Kadınlar Web portalına kayıt işlemini evlerinden, kendi bilgisayarlarından yapabilecekleri gibi, proje kapsamında oluşturulan "İş'te Destek Birimine" gelip, kariyer koçları ile birlikte de kayıt oluşturabilecek.

Mahalle Toplantıları Yapılacak

Kadınlara ve işletmelere verilecek olan Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı ve Haklar Eğitim Seminerleri ile kadınların iş hayatında yaşayabilecekleri zorluklar karşısında kullanabilecekleri yasal hakları konusunda bilinçlendirilmelerini sağlanacak. İşletmelere yönelik verilecek olan eğitim seminerleri ile kadın dostu işletme, kadın istihdamına ilişkin politikalar ve destekler, toplumsal cinsiyet farkındalığı konularında bilinçlendirme faaliyetleri yapılacak. Proje kapsamında kadınların ailelerini bilgilendirme amaçlı mahalle toplantıları, "İş'te Destek Birimi" öncülüğünde, Beylikdüzü ilçesinde Kent Konseyi'nin mahalle örgütlenmeleri ile iletişime geçilerek ve mahalle muhtarlarınca tespit edilen kadınların listeleri alınarak yapılacaktır. Yakuplu ve Gürpınar Mahalleleri başta olmak üzere Mahalle Toplantıları Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek.

Web portalına kayıt yaptıran ve eğitimlere katılan kadınlar ile web portalına kayıt yaptıran işletmeler eşleştirme toplantılarına katılacaklar. Eşleştirme toplantıları kapsamında sektörel ve eleman ihtiyaçlarına göre masalar oluşturularak kadınlar ilgi duydukları sektör temsilcileriyle bir araya gelecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın İstihdamına Destek Olacak Proje Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement