Kadın Mahkumlara Cezaevinde Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Güncel

Kadın Mahkumlara Cezaevinde Tiyatro Oyunu

Kadın Mahkumlara Cezaevinde Tiyatro Oyunu

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan kadın mahkumlar için tiyatrocu Turgay Tanülkü'nün başrolünü oynadığı Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar isimli öyküsünden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

13.11.2015 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan kadın mahkumlar için tiyatrocu Turgay Tanülkü'nün başrolünü oynadığı Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar isimli öyküsünden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Cezaevinin spor salonunda sahnelenen oyunu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Kaymakamı ve savcılar ve Oktay Kaynarca, Deniz Çakır ile dizideki oyuncu arkadaşları da izledi. Oyundan önce oyuncu Tanülkü, Başsavcı Hatipoğlu ve Kaymakam Adem Öztürk, tutuklu ve hükümlü kadınlara çiçek dağıttı. Oyuncu Tanülkü, çocuklara ve çocuklu mahkumlara oyuncak araba hediye etti, simit dağıttı.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun spor salonunda kadın mahkumlar için, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlarö isimli öyküsünden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyunu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Cezaevi Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Adalet Sarayı Cezaevlerinden Sorumlu Başsavcıvekili Mustafa Hakan Uyar ile çok sayıda savcı izledi. Turgay Tanülkü'nün rol aldığı dizinin başrol oyuncuları Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır ile dizinin diğer oyuncuları da oyunu mahkumlarla birlikte izledi.

996 KİŞİLİK CEZAEVİNDE 881 KİŞİ KALIYOR

Cezaevi Savcısı Fuat Arı, oyundan önce yaptığı konuşmada cezaevinde 24'er kişilik 38 ünite, 6'şar kişilik iki ünite bulunduğunu söyledi. Kapasitesi 996 kişi olan cezaevinde şu anda 881 kişinin kaldığını belirten Fuat Arı şöyle devam etti:

"Cezaevimizde 52 ayrı ülkeden 225 yabancı uyruklu misafirimiz vardır. Bu kişiler de uyum sorunu profesyonel personel ile ortadan kaldırılmış, burada 950 kişilik bir aile ortamı sağlanmıştır. 300 kişilik personelimizle burada asayişi, güvenliği, temizliği sağlarken, şu anda 18 ayrı meslek edindirme kursunda misafirimiz olan hanfendiler için seminer oluşturmaktayız ve bu cezaevine giren her kişi cezaevinde çıkarken bir sertifika ile çıkmakta ve dışarıda rahatça iş bulabilmektedir.?

MAHKUMLARA ÇİÇEK DAĞTTILAR

Oyuncu Turgay Tanülkü ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Hakan Uyar ve Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, oyunu izlemeye gelen kadın mahkumlara çiçek dağıttı.

ÇOCUKLARA OYUNCAK KADNLARA SİMİT DAĞITLDI

Ardından oyuncu Turgay Tanülkü, çocuklara ve çocuklu kadın mahkumlara oyuncaklar hediye etti. Oyuncular, rol gereği mahkumlara simit dağttılar.

'ÇOCUK VEREMEDİM' DEDİ EŞİ AĞLADI

Turgay Tanülkü, oyundan önce yaptığı konuşmada gençliğinde cezaevinde yattığını belirterek, 'Bir umudum vardı; 'bir gün tiyatrocu olursam cezaevine tekrar gireceğim' diye. Herkesin hayatında bir desteği vardır; kadınlardır. Anneler ve anne adayları. Ülkem sizden güzel torunlar bekliyor" dedi.

Eşi Zehra Tanülkü'ye bir evlat veremediğini belirten Tanülkü, 'Hepinizin huzurunda ondan özür dilerim. Ama o şimdi 23 tane evladımıza, sizlerin 23 tane evladına sahip çıktı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Mahkumlara Cezaevinde Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement