Kadın Muhtarlardan Kadına Şiddete "Makyajlı Tepki" - Son Dakika
Yerel

Kadın Muhtarlardan Kadına Şiddete "Makyajlı Tepki"

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, Erzincan'da düzenlenen çalıştayda, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Erenoğlu: "Dünyada her 100 kadından 70'i şiddet görüyor.

26.10.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, Erzincan'da düzenlenen çalıştayda, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği ve Erzincan Muhtarlar Derneği'nin iş birliğinde düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Muhtarları Erzincan'da Buluşuyor Çalıştayı", Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan'daki bazı muhtarlar ve farklı illerden gelen kadın muhtarların katıldığı çalıştayda, kadın muhtarlardan bazıları, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı. Sahnede, şiddete uğrayan kadını canlandıran kadınlara, Türköz ve salonda bulunanlar çiçek attı.

Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Türköz, kadın muhtarlara seslenerek, "Türkiye'nin son yıllarında büyük acılar yaşanmasına neden olan bir soruna neşter atılmak üzere güzel bir sunum ve mizansen oldu. Siz, bu anlamda burada güzel bir bayrak açtınız, suya atılan taş misali yarattığınız bu dalga, umarım Türkiye'nin her tarafına yayılır. En büyük temennimiz bu. Böyle bir dalganın da Erzincan'da başlaması bizi memnun ediyor" diye konuştu.

Kadına şiddet olaylarını üzüntüyle takip ettiklerini belirten Türköz, şunları söyledi:

"Maalesef her gün ana haberlerde bunları izliyoruz ve içimiz yaralanıyor ancak bu, sadece hukuki tedbirlerle önü kesilebilecek şeyler değil. Her şeyden önce eğitim ve zihniyet devrimine ihtiyaç var, bunu ifade etmek lazım. Özellikle şunu da söylemek istiyorum; burada hepimiz anneyiz, kız kardeşiz, ablayız, bayanlar için söylüyorum. Özellikler bu şiddeti yapan kişiler, erkekler, bizim evlatlarımız, sizlerin evlatları, kardeşleri. Dolayısıyla bunların eğitiminde çocuk yaştan itibaren sizlerin büyük sorumluluğunuz var. Muhakkak devletin bu anlamda büyük sorumlulukları var, bunları bilmek lazım. Çocuklarımızı yetiştirirken, kızlarımızı, evlatlarımızı yetiştirirken öz güvenli, baskı ve şiddet ortamından uzak yetiştirmemiz lazım."

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da "Ülkemizin kronik sorunu kadına şiddet konusunda çalıştay düzenlemek üzere Erzincan'da bir araya geldik. Türkiye'nin çeşitli illerinden kadın muhtarların Erzincan buluşmasında, tüm dünyanın gündeminde bulunan, Kobani (Ayn el Arap) halkına uygulanan şiddet de bulunuyor. Dünyada her 100 kadından 70'i şiddet görüyor. Ülkemizin verileri incelendiğinde tablonun ne kadar karanlık olduğu ortaya çıkıyor. Birleşmiş Milletler raporuna göre, 96 ülkede ülkemiz 90. sırada yer alıyor" diye konuştu.

Makyaj yaparak şiddete maruz kalan kadını canlandıran Ankara Etimesgut Eryaman Mahallesi muhtarı Ayfer Özkan ise "Bu makyaj bile beni çok etkiledi. Bunun etkisinden birkaç gün kurtulamam. Böyle olmak gerçekten kötü bir durum, dayak yiyen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız adına ne söyleyebilirim bilemiyorum" dedi.

Ankara Keçiören Basınevler Mahallesi muhtarı Zeynep Yıldırım da kadına yönelik şiddetin üzüntü verici olduğunu belirterek, şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Muhtarlardan Kadına Şiddete 'Makyajlı Tepki' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement